Hrvatski generalski zbor uz Bandića: Ako je netko pobijedio pet puta, sigurni smo da može i šesti put!

Bandić smijenio šefa komunalnog i prometnog redarstva
Screenshot HRT1

U prigodi svibanjskih Dana Oružanih snaga Republike Hrvatske, Dana Hrvatske kopnene vojske  i Dana branitelja grada Zagreba, zagrebački gradonačelnik je  u Palači Dverce 11. svibnja 2017. priredio primanje za članove Hrvatskog generalskog zbora predvođene predsjednikom Pavlom Miljavcem, generalom zbora.

Zahvalivši gradonačelniku na prijemu u povodu obilježavanja dana koji su posebno važni za Oružane snage, hrvatske generale i hrvatske branitelje, general Miljavac je istaknuo da je Hrvatski generalski zbor izrazito zadovoljan sa suradnjom s Gradom Zagrebom i gradonačelnikom te mu zahvalio na bezrezervnoj pomoći u proteklih 15 godina. »Znali ste uvijek cijeniti domoljublje, vojsku i generale i to je ono što Vas krasi i daje prednost u ovom predizbornom vremenu. To će vam svi oni koji misle dobro Zagrebu i Hrvatskoj sigurno nagraditi. Ako je netko pobijedio pet puta, sigurni smo da može i šesti put,” rekao je Pavao Miljavac te poželio gradonačelniku Bandiću uspjeh na lokalnim izborima.

“Posebna mi je čast što smo danas zajedno ovdje jer je snaga kojom ste probijali obruče i vodili zahtjevne ratne operacije, od istočne Slavonije do krajnjeg juga, upravo izvirala iz zajedništva”, rekao je gradonačelnik Milan Bandić zahvalivši generalima koji su vodili sve najvažnije borbene operacije i u najtežim povijesnim trenucima štitili dignitet Domovinskog rata, kao što i danas promiču njegove vrijednosti. U svom je govoru posebno istaknuo “pozitivne stečevine hrvatske ljevice, nauk braće Radić i ideje Starčevićanstva kao tri stupa na kojima počiva Hrvatska. Bilo koji da popusti Hrvatska ne bi bila to što jest. Sretni smo da smo prije dva dana proslavili Dan Europe, mi smo sastavni dio Europe, mi smo 1945. bili na strani pobjedničke antifašističke koalicije i to moraju svi znati u Hrvatskoj”, rekao je. Dodao je da je na tim ZAVNOH-ovskim zasadama, prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman, koji je i sam bio sudionik antifašističkog rata, na bazi hrvatske pomirbe i zajedno s generalima i svim hrvatskim braniteljima iznjedrio hrvatsku državu. “Branitelji plus prvi predsjednik jednako je neovisna, slobodna i demokratska Hrvatska”, naglasio je gradonačelnik te izrazio zadovoljstvo što će zajedno s hrvatskim braniteljima proslaviti Dan Oružanih snaga Republike Hrvatske, Dan Hrvatske kopnene vojske i Dan branitelja grada Zagreba.

Bandić je podsjetio je kako su u Gradu Zagrebu uvijek imali razumijevanje za branitelje te godine 2000., prvi u Hrvatskoj, osnovali Odjel za branitelje, koji je 2013. prerastao u Gradski ured za branitelje čija su vrata braniteljima otvorena 24 sata.

RSS