Nakon katastrofalne tuče, u Bošnjake stiže vojska

Pripadnici Hrvatske vojske koji sudjeluju u otklanjaju posljedica potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji u srijedu, 3. ožujka 2021. godine na zahtjev Nacionalnog stožera, pomagali su u postavljanju kontejnera na prostoru uređenom za kontejnersko naselje u Glini | Foto: OSRH

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić na zahtjev Ravnateljstva civilne zaštite donio je Odluku o korištenju Oružanih snaga RH u pružanju pomoći u uklanjanju posljedica olujnog nevremena danas 5. srpnja 2024. godine u općini Bošnjaci, priopćeno je iz MORH-a.

Tako je od jutarnjih sati pa do kad općina Bošnjaci bude imala potrebu Hrvatska vojska pružati pomoć lokalnom stanovništvu, navodi MORH.

“Angažirano će biti do 50 pripadnika Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske s pripadajućim materijalnim sredstvima, odnosno kamionima, kiperima, kombinirkom i drugim.

Stanovništvu općine Bošnjaci zbog olujnog nevremena praćenog vjetrom, obilnom kišom i jakom tučom, prouzročena je velika materijalna šteta”, stoji u MORH-ovom priopćenju.

RSS