Nagrađeni najbolji bijeli hakeri

Algebra Bjeli hakeri

Na Algebrinom kampusu održano je natjecanje Security Day na kojem su snage odmjerili najbolji bijeli hakeri u Hrvatskoj. Natjecanje je održano u tri kategorije prilagođene različitim razinama znanja, u kojima su 73 prijavljena maturanta, studenta i ICT profesionalca pokazali svoje vještine u području kibernetičke sigurnosti. Timovi su se natjecali prema principu CTF (Capture The Flag), s područja kriptografije, reversnog inženjeringa, ranjivosti web aplikacija i operacijskih sustava, javlja Bug.

Pred natjecateljima u svakoj kategoriji bili su hakerski zadaci, primjerice dekodiranje i dekriptiranje poruka, razbijanje lozinki i različiti oblici upada u sustave, a uspješnost natjecatelja ocjenjivao je specijalizirani IT sustav, pri čemu se nije propitkivala metodologija, već efikasnost i brzina pri rješavanju zadataka.

Antonio Fran Štignjedec sa ostvarenih je 130 bodova od mogućih 210, u kategoriji maturanata nagrađen punom školarinom za prvu godinu stručnog prijediplomskog studija Primijenjenog računarstva za smjerove Programsko ili Sistemsko inženjerstvo, čija je vrijednost gotovo 40.000 kuna.

Najbolji u kategoriji studenata pokazao se Mario Vata ostvarivši 275 od mogućih 380 bodova osvojivši pritom punu školarinu za prvu godinu stručnog diplomskog studija Primijenjenog računarstva za smjerove Programsko ili Sistemsko inženerstvo u vrijednosti od 42.840 kuna.

ICT profesionalac koji se pokazao najboljim stručnjakom za kibernetičku sigurnost jest Kristian Magaš ostvarivši 260 od ukupno 340 bodova te je nagrađen vaučerom za trening Certified Ethical Hacker (CEH) u organizaciji EC-Councila i certifikacijskim ispitom čija je vrijednost preko 21.000 kuna.

Više pročitajte OVDJE.

RSS