Nadzorni odbor imenovao novu Upravu Hrvatske elektroprivrede d.d.

HEP

Nadzorni odbor Hrvatske elektroprivrede d.d. na sjednici 28. prosinca 2017., na prijedlog Vlade RH, opozvao je dosadašnjeg predsjednika Uprave Pericu Jukića, te članove Uprave Zvonka Ercegovca, Tomislava Rosandića i Sašu Dujmića.
Na prijedlog Vlade RH, predsjednikom Uprave imenovan je Frane Barbarić, a članovima Uprave mr. sc. Marko Ćosić, Saša Dujmić, Nikola Rukavina, mr. sc. Petar Sprčić i Tomislav Šambić.
Imenovani preuzimaju dužnost od 1. siječnja 2018. godine.

“Hrvatska elektroprivreda jest i ostat će jedna od najvećih i najvažnijih hrvatskih tvrtki, lider na hrvatskom tržištu, ali i sve snažnije prisutna na tržištima susjednih država.
Snažan investicijski potencijal koristit ćemo odgovorno i efikasno, sukladno smjernicama Vlade Republike Hrvatske, sa svrhom realizacije vlastitih razvojnih ciljeva i sigurnosti elektroenergetskog sustava, ali i u cilju razvoja ukupnog hrvatskog gospodarstva i posebice jačanja nacionalne energetske neovisnosti.
Poslovanje ćemo još odlučnije usmjeriti na jačanje prodaje, stabilizaciju tržišnog udjela, ali i sigurnost opskrbe, brzu i kvalitetnu uslugu te postizanje jednakih uvjeta korisnicima u pristupu i korištenju mreže na području cijele Republike Hrvatske. 
Jednako tako, u skladu sa odlukama Vlade spremni smo staviti na raspolaganje sve stručne kapacitete i aktivno sudjelovati u primjeni regulative EU te u procesu donošenja ključnih dokumenata koji će postaviti okvir za razvoj energetskog sektora, pa tako i naše tvrtke.
Desetogodišnje iskustvo rada u HEP-u uvjerilo me da imamo dovoljno vlastitih kapaciteta za realizaciju tih zahtjevnih zadaća, ali i spremnosti da na tome surađujemo sa svim bitnim dionicima u Republici Hrvatskoj”, izjavio je novi predsjednik Uprave Frane Barbarić.

Frane Barbarić rođen je 1966. godine. Na Pravnom fakultetu u Zagrebu diplomirao je 1991. godine. Od 1994. do 2004. godine radio je u trgovačkom društvu Zagreb nekretnine d.o.o. ZANE, članici Zaba Grupe, a od 2004. do 2007. godine u PBZ Leasingu d.o.o.
Od 2007. godine radi u Hrvatskoj elektroprivredi, kao pomoćnik direktora, pa kasnije i kao direktor Direkcije za upravljanje ljudskim potencijalima, opće i pravne poslove te kao pomoćnik predsjednika Uprave i rukovoditelj odjela statusnog prava.

RSS