NAČELNICI TRI OPĆINE UPOZORAVAJU: ‘Na pruzi Čakovec-Kotoriba ugrožena je sigurnost putnika’

Na pruzi Čakovec-Kotoriba ugrožena je sigurnost putnika
prtsc Youtube

Načelnici Kotoribe Ljubomir Grgec, Donjeg Kraljevca Miljenko Horvat i Male Subotice Valentin Škvorc upozoravaju na nedostatke željezničke pruge između Čakovca i Kotoribe. Tvrde da to sada već dovodi u pitanje i sigurnost putnika. Kažu da nedostaju vijci koji učvršćuju prugu, da ima neučvršćenih i odvijenih matica…

‘Upozoravamo HŽ da je u našem opisu posla osnovno da zaštitimo zdravlje i živote naših građana, kao i njihovu imovinu, a ako je to ovog momenta ugroženo od strane HŽ zbog njihovog nemara spremni smo i podnijeti i sudsku prijavu za sve odgovorne za svjesno dovođenje u opasnost živote ljudi. Nadamo se da to toga neće doći i da ćete učiniti sve da ispunite svoju osnovnu svrhu, a to je da pružite sigurnu i kvalitetnu uslugu svim vašim korisnicima’, kažu načelnici u apelu kojeg su uputili Olegu Butkoviću, ministru prometa i veza RH, Hrvatskim željeznicama – infrastruktura i Hrvatskim željeznicama – putnički promet.

Upozoravaju kako sigurnost prijevoza putnika na pruzi Čakovec – Kotoriba ostaje upitnom, konačno u pitanju su ljudski životi pa će u slučaju inertnosti odgovornih spremni i tužiti.

Stanje pruge pogledajte OVDJE.

RSS