NA KRAJU 2019.: JOŠ JEDNA USPJEŠNA GODINA IZA KING ICT-JA

KING ICT u 2019. s više od milijardu kuna prihoda

KING ICT u treće je desetljeće zakoračio proširenim rasponom poslovanja, ostavljajući iza sebe godinu koju su obilježile brojne suradnje i u kojoj su ostvarili pozitivne trendove u svim područjima poslovanja.

KING ICT je i ove godine uspješno implementirao brojna rješenja za klijente u Hrvatskoj i regiji te nastavio svoj put širenja na međunarodno, globalno tržište. U 2020. godinu ulazi s 500 zaposlenih, a  2019. je bila najuspješnija godina u povijesti KING ICT-ja, s procijenjenim konsolidiranim prihodima većim od milijardu kuna, naglasio je u utorak predsjednik Uprave Plamenko Barišić na susretu s novinarima.

PROJEKTI KOJI SU OBILJEŽILI 2019.

 NATO

KING ICT ove je godine potpisao dva ugovora s NATO-ovom Agencijom za komunikacije i informacije. Nakon implementacije informatičke mrežne opreme u Nizozemskoj, KING ICT će implementirati rješenja visokopropusne mrežne i komunikacijske infrastrukture na lokaciji NCIA u Den Haagu.

HEP PLIN

U tijeku je implementacija sustava za obračun i naplatu utrošenog prirodnog plina (IS-U) za HEP Plin d.o.o. koji se temelji na SAP tehnologiji, a očekivani kraj projekta je kraj 2020. godine. Implementacija se radi po SAP Activate metodologiji i prve funkcionalnosti novog sustava bi trebale postati aktivne u prvom tromjesečju 2020.

HŽ INFRASTRUKTURA

Implementirano rješenje za upravljanje imovinom (Enterprise Asset Management), a u tijeku je finalna faza postprodukcije. S ovim rješenjem korisnik će moći detaljno upravljati svim svojim nekretninama te održavanjem, kako nekretnina, tako i sve ostale željezničke i IT opreme u svakodnevnom redovnom poslovanju.

 MUP RH

Ericsson Nikola Tesla i tvrtka KING ICT će za Ministarstvo unutarnjih poslova RH (MUP RH) integrirati sustav 112-192 i time optimizirati komunikaciju, koordinaciju i upravljanje hitnim događajima, omogućiti brzu i neodgodivu reakciju hitnih službi, uključujući pozive na brojeve 112 i 192. Do sada je završena prva faza projekta, što uključuje implementaciju rješenja za 15 županijskih komunikacijsko-operativnih centara.

KING ICT i MICRO-LINK su, kao partneri Motorola Solutionsa, izabrani na natječaju Ministarstva unutarnjih poslova RH za proširenje pokrivenosti cjelokupne MUPnet TETRA radijske mreže te za integraciju organizacija za javnu sigurnost i civilnu zaštitu u nacionalni TETRA digitalni dvosmjerni radijski sustav.

U konzorciju s Ericssonom Nikola Tesla, za Ministarstvo unutarnjih poslova, KING ICT razvija bespilotnu letjelicu visokog dometa koja će pripadnicima granične policije pomagati u nadzoru državne granice.

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE

U segmentu poljoprivrede, u tijeku je implementacija sustava pod nazivom e-DPZ koji će omogućiti upravljanje državnim poljoprivrednim zemljištem. Sustav se razvija za Ministarstvo poljoprivrede RH, a očekivani kraj projekta je rujan 2020. godine.

 FINA

Pod vodstvom Fine, KING ICT radi na razvoju sustava e-Pristojbe. Uvođenje ovog sustava omogućit će bržu i jednostavniju naplatu pristojbi za usluge tijela državne uprave prema građanima i poslovnim subjektima putem online te drugih elektronskih načina naplate. Završetak projekta očekuje se do kraja 2020. godine.

 HRVATSKE CESTE

U tijeku je završna faza implementacije SAP ERP sustava, što uključuje i isporuku hardverske infrastrukture S/4HANA. Očekivani datum produkcije je siječanj 2020.

CRODUX

Za Crdoux derivati dva implementiran je SAP Retail rješenje za upravljanje mrežom maloprodajnih servisa i sekundarnom distribucijom derivata. Projekt je obuhvatio implementaciju SAP RETAIL industrijskog rješenja, kao i implementaciju SAP ERP rješenja u području logistike derivata i financija.

BANKARSKI SEKTOR

Neki od nadolazećih projekata kojima će se stručnjaci u KING ICT-ju posvetiti sljedeće godine uključuju implementaciju HRM rješenja za upravljanje ljudskim resursima u bankarskom sektoru, a KING ICT je sklopio ugovor za izvoz softvera za virtualizaciju infrastrukture u 5 zemalja u regiji u istom sektoru.

RJEŠENJA ZA VODEĆE HRVATSKE MEDIJSKE KUĆE

Godinu koja će uskoro biti iza nas obilježila su i visokokvalitetna rješenja koja je KING ICT proveo za vodeće hrvatske medijske kuće.

 NOVA TV – Nova TV je, u suradnji s KING ICT-jem, implementirala novi poslovnoinformacijski sustav SAP ERP Central Component (SAP ECC). Radi se o suvremenom rješenju koje će omogućiti veću usklađenost poslovnih procesa i dati podršku trenutnim i budućim potrebama tvrtke.

 RTL HRVATSKA – U prvom dijelu 2019., KING ICT je izgradio novi podatkovni centar za RTL Hrvatska, kojim nacionalna medijska kuća provodi konsolidaciju infrastrukture i podiže efikasnost svog sustava.

STYRIA GRUPA – U sklopu digitalizacije poslovanja i unaprjeđenja IT infrastrukture, za Styria Grupu implementirali smo i konfigurirali nove EMC podatkovne sustave.

DBO/ Foto: HUMS