Na 303. Sinjskoj alci sudjelovalo i šest policijskih službenika MUP-a

MUP RH

U Sinju je, 05. kolovoza, održana 303. Sinjska alka, na kojoj je bio ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, glavni ravnatelj policije Nikola Milina i načelnik PU splitsko dalmatinske Slobodan Marendić.

Na 303. Sinjskoj alci sudjelovalo je i šest policijskih službenika Ministarstva unutarnjih poslova – alkari Petar Tomašević, Nenad Marić, Jure Domazet Lošo, Tino Radanović, te alkarski momci Antonio Šimić i Mate Bilobrk, a koje je prije početka pozdravio ministar Davor Božinović koji im je  poželio sreću.

Zajedno sa službenicima Odjela prevencije na Alci su bili i policijski službenici iz Francuske, Italije, Poljske,  Bosne i  Hercegovina, Slovačke i Njemačke koji su se u Sinju susreli s ministrom Božinovićem.

Strani policijski službenici tradicionalno za vrijeme održavanja Alke, zahvaljujući susretljivosti Viteškog alkarskog društva, a u organizaciji Policijske postaje Sinj, borave u Sinju.

Kao i svake godine tako je i za vrijeme ove  303. alke,  Sinj bio prepun dragih gostiju, uzvanika, te domaćih i stranih turista koji su željeli uživati u tradicionalnoj viteškoj igri, a o sigurnosti građana Sinja i njihovih gostiju prije i za vrijeme Alke brinuli su se policijski službenici PU splitsko-dalmatinske vodeći računa o svim segmentima osiguranja ovakvog javnog okupljanja.

Uz mačkule i zvuke sinjske glazbe slavile su se sride i brojali punti alkara u tri trke, a  303. Sinjsku alku osvojio je Josip Čačija, pripadnik Hrvatske ratne mornarice.

RSS