Muljali na stanici za tehnički pregled pa završili s lisicama na rukama

MUP RH

Nakon saznanja da se na osječkoj stanici za tehnički pregled puštaju neispravna vozila, osječka policija je provela kriminalističko istraživanje koje je dovelo do podizanja kaznenih prijava protiv trojice zaposlenika, jednog predstavnika osiguravajuće kuće i još osam osoba koji su ih poticali da „zažmire“ na tehničke nepravilnosti na vozilima.

Od listopada 2017. godine do prosinca 2018. godine, 42-godišnjak je, kao odgovorna osoba stanice za tehnički pregled vozila na području Osijeka, obavio tehnički pregled više vozila i ovjerio dokumentaciju vozila kao tehnički ispravnih, iako je pri pregledu utvrdio da se radi o tehnički neispravnim vozilima. U više navrata potaknuo je dva nadzornika da prilikom obavljanja tehničkih pregleda vozila zanemare utvrđene tehničke neispravnosti na vozilima, čime su pribavili korist vlasnicima vozila u vidu potvrđivanja tehničke ispravnosti i sudjelovanja u prometu njihovih tehnički neispravnih vozila.

Od svibnja do prosinca 2018. godine, 37-godišnjak je, također, zlouporabio položaj i ovlasti kao djelatnik osiguravajuće kuće te je, u cilju pribavljanja ne pripadajuće materijalne koristi, posredovao između 42-godišnjaka i vlasnika tehnički neispravnih vozila. Takva vozila dovozio je na tehnički pregled, a nakon pregleda vraćao ih vlasnicima. Još osam je osoba poticalo 42-godišnjaka da zanemari tehničke nedostatke vozila i ovjeri dokumentaciju vozila kao da su tehnički ispravna ili da na to potakne druge nadzornike stanice za tehnički pregled, što je i učinio, piše u policijskom priopćenju.

DBO/ Foto: MUP RH