26. obljetnica Vojno-redarstvene operacije Bljesak

26. obljetnica Vojno-redarstvene operacije Bljesak
Policijska uprava brodsko-posavska

Danas obilježavamo 26. obljetnicu Vojno-redarstvene operacije Bljesak, kojom je oslobođeno okupirano područje zapadne Slavonije.

Središnji dio obilježavanja održan je kod spomen obilježja Kristalne kocke vedrine.

Svaka Kristalna kocka vedrine simbolizira hrvatskog branitelja poginulog i umrlog od posljedica ranjavanja u VRO Bljesak, a imena onih koji su svoje živote žrtvovali za slobodu Hrvatske vječno ostaju na čast i ponos Domovini.

Obilježavanje je održano sukladno trenutačnoj epidemiološkoj situaciji i važećim Odlukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća počast poginulima odali su članovi obitelji poginulih hrvatskih branitelja zajedno s ratnim zapovjednicima i predstavnicima udruga iz Domovinskog rata, predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović s izaslanstvom, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković s izaslanstvom, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković u pratnji potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda, potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, ministra obrane Marija Banožića i ministra rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josipa Aladrovića.

Više pročitajte ovdje.

PO/Foto: Policijska uprava brodsko-posavska