MENADŽERI SIGURNOSTI U JUBILARNOM OZRAČJU: Svijet sigurnosti okuplja se na Hrvatskim danima sigurnosti 2017.

HUMS

Iako je do početka  Hrvatskih dana sigurnosti – XI. Konferencije hrvatskih menadžera sigurnosti „Domovinska sigurnost“, Opatija, Hotel Milenij, 11.-13. listopada 2017., ostalo nešto više od 14 dana konačni program je utvrđen.

Hrvatska udruga menadžera sigurnosti priredila je aktualne teme koje će sasvim sigurno biti zanimljive i korisne profesionalcima sigurnosti koji u Opatiju dolaze iz privatnog i javnog sektora sigurnosti ne samo Hrvatske, već i Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Francuske, Njemačke.

Ovogodišnji dani sigurnosti počinju 11. listopada u 14 sati svečanim programom dodjele Hrvatske velike nagrade sigurnosti 2017 . Nagrada će se dodijeliti u 11 kategorija, a program vodi Duško Ćurlić.

Nakon svečane dodjele nagrada slijedi pozivno predavanje glavnog govornika konferencije o Izazovima i perspektivama Domovinske sigurnosti. HUMS nije predstavio ime glavnog govornika Hrvatskih dana sigurnosti, no kako saznajemo učinit će to u danima pred konferenciju.

Slijedi Panel o obrazovanju, gospodarstvu i sigurnosti. Na njemu će sudjelovati dr.sc. Dragan Kovačević, predsjednik Uprave JANAF-a, pro.dr.sc. Vlatko Cvrtila, dekan Sveučilišta VERN iz Zagreba i predstavnici HUP-a.

O sve aktualnijoj temi industriji 4.0 i korporativnoj sigurnosti predavanje će održati, prof.dr.sc. Nedeljko Štefanić. Prvi radni dan završit će s predstavljanjem  nacionalne kampanje HUMS-a „Dan bez mobitela u prometu“, koju će predstaviti Renata Ivanović, projekt menadžerica i glasnogovornica kampanje.

Drugi dan konferencije počinje predavanjem “Što donosi nova Opća Uredba (EU) 2016/679 o zaštiti osobnih podataka”, Igora Vulje, načelnika Službe za nadzor Agencije za zaštitu osobnih podataka.

A koji su to konkretni koraci koje svi moraju napraviti u provedbi Uredbe o zaštiti osobnih podataka-GDPR, objasnit će Ines Šarić i Alen Delić iz Diverta.

Slijedi zanimljiv razgovor na temu žena u policiji odnosno sigurnosti. Voditi će ga novinar Miljenko Minja Cvitković s Ivom Balgač, policijskom službenicom u Ravnateljstvu policije i autoricom knjige „Žene u policiji“.

O tome jesmo li spremniji i sigurniji nakon globalnih kiberentičkih napada govoriti će predstavnici Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost, Zavoda za sigurnost informacisjkih sustava i Ravnateljstva policije. Moderator je Alen Delić iz Diverta.

O samoubilačkom terorizmu kao najstrašnijem obliku terora, govorit će Mario Abramović iz Intel Plana, Zagreb.

Slobodan Marendić, načelnik PU splitsko-dalmatinske i Vedran Živaljić iz Eurocontego security Split održati će predavanje o Pet godina ULTRA Europe festivala u Splitu – sinergijski učinak funkcionalnog partnerstva u sigurnosti.

Novi trendovi u tehničkoj zaštiti objekata kritične infrastrukture naziv je teme  prezentacije koju će održati Dejan Šobić, ASSA ABLOY.

Antun Buterin iz HIKVISION Europe održati će prezentaciju o Umjetnoj inteligenciji u video nadzoru-kamere kao ljudi.

Digitalizacija procesa javne uprave – podnošenje e-zahtjeva za dokumente,  naslov je prezentacije Kristine Leko Kuštrak iz  AKD-a.

O iskustvima koje je imao u organizaciji sigurnosti kampova visokog rizika u Iraku, govorit će Gordan Krajačić iz Apolo zaštite.

Treći, posljednji radni dan menadžera sigurnosti posvećen je Novim tehnologijama kao alatima sigurnog poslovanja i visoke razine domovinske sigurnosti.

O sigurnoj komunikaciji na primjeru Privecall rješenja govorit će Siniša Patačko, PIA, Zagreb.

Kontrola pristupa objektima kritične infrastrukture, naslov je prezentacije Renate Dončević iz Alarm Automatike, Rijeka.

Ivan Bilać iz Eccos Inženjeringa, Zagreb  imat će prezentaciju na temu “Prednosti integriranih rješenja u zaštiti kritične infrastrukture”.

„Tehnologija razvitka i održivosti zaštite i sigurnosti kritične infrastrukture, kao podloga za cjelovito rješenje sustava domovinske sigurnosti”, naslov je prezentacije Marka Sikirice, iz Tehnozavod-Marušića, Zagreb.

U svjetlu posljednjih terorističkih napada u gradovima Europe, sasvim sigurno da će pažnju sudionika privući prezentacija “Uloga barijera u perimetarskoj zaštiti objekata kritične infrastrukture”, koju će održati Stipica Baljkas i Bruno Gregl iz tvrtke Prospectus, Zagreb.

Hrvatski dani sigurnosti 2017. održavaju se pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske u godini u kojoj Hrvatska udruga menadžera sigurnosti obilježava 10 godina djelovanja.

Prijaviti se još uvijek stignete putem on-line prijava na www.uhms.hr

DBO