Novinar koji je otkrio utaju poreza od nogometnih transfera svjedočit će u Europskom parlamentu

Tko će biti na Crnoj listi
prtsc Youtube/Herman Van Rompuy

Tjedan u Europskom parlamentu bogat je financijskim vijestima: proračun, predsjednik ECB-a i saslušanje o utaji poreza u europskom nogometu na rasporedu su Europskog parlamenta

U srijedu, 27. rujna, zastupnici glasuju o proračunu za 2018. Parlament želi odbaciti rezanja proračuna od strane Vijeća te povećati financiranje za istraživanje i borbu protiv nezaposlenosti mladih.

Trenutno ekonomsko stanje u EU-u i provođenje zajedničke monetarne politike bit će predmet rasprave Odbora za gospodarstvo i financije 25. rujna. Zastupnici tog odbora istog se dana sastaju s predsjednikom Europske središnje banke Mariom Draghijem.

Postavljanje ureda Europskog javnog odvjetnika na rasporedu je Odbora za građanske slobode 28. rujna. Tužiteljstvo će nadzirati prekogranične istrage koje se tiču prijevara s novcem EU.

U utorak, 26. rujna predstavnici FIFA-e UEFA-e i Udruge sportskih agenata odgovarat će na pitanja Posebnog odbora za pranje novca i utaju poreza. Saslušanju će prisustvovati i novinar koji je otkrio skandal s utajom poreza od nogometnih transfera, a govorit će se i o financiranju klubova i transparentnosti tržišta.

Predsjednici klubova zastupnika i predsjednik Parlamenta sastaju se 29. rujna kako bi razgovarali o pregovorima o Brexitu.

Europske parlament bit će 27. rujna u Bruxellesu domaćin visokoj konferenciji o turizmu. Konferencija se organizira na inicijativu predsjednika Antonia Tajanija uz podršku parlamentarnih odbora.

RSS