ZA UČINKOVITIJU BORBU S POŽARIMA: Vatrogascima donirani dronovi

Dronovi će nadzirati državnu granicu
prtsc Youtube

Za povećanje sigurnosti i učinkovitiju borbu protiv požara Tele2 donirao je vatrogascima dronove.

Samo u razdoblju od 1. lipnja do 31. kolovoza ove godine, u priobalju je buknulo preko 1300 požara. Zahvatili su površinu od gotovo 60 000 hektara te je na njihovom gašenju bilo angažirano više od 18 000 vatrogasaca. Oni su ti koji brinu o našoj sigurnosti i zato im želimo olakšati posao.

“Donirajući im prijeko potrebne bespilotne letjelice, dronove, cilj nam je povećati sigurnost vatrogasaca i doprinijeti prevenciji požara. Svim društvima koja dobivaju ovu vrijednu donaciju bit će osigurana i stručna edukacija o upravljanju uređajima. Dronovi su izuzetno korisni za rano otkrivanje mjesta požara, praćenje napretka s udaljene lokacije, te koriste Wi-Fi komunikaciju za prijenos slike. Na neka mjesta na kojima bi vatrogascima trebalo i više od 30 minuta, dron stiže za svega 5 minuta! Odlučili smo se za bespilotne letjelice H520, a ova donacija, sigurni smo, odlazi u prave ruke. Ove godine to su: Dobrovoljno vatrogasno društvo Stari Grad Faros Hvar, Javna vatrogasna postrojba Grada Rijeke, Vatrogasna zajednica Grada Omiša, Javna vatrogasna postrojba Grada Zadra i Dobrovoljno vatrogasno društvo Selca na Braču.

Bespilotna letjelica H520 je heksakopter razvijen prvenstveno za komercijalnu uporabu, a savršeno je rješenje za dugo vrijeme leta. Ovaj dron je izgrađen za nadzor i provođenje zakona, a našim će vatrogascima pružiti sigurnost i olakšati posao. Čak i uvjetima jakog vjetra, uspijeva držati poziciju te može letjeti čak i kada se smatra nesigurnim da ekipe na terenu fizički odlaze u inspekciju područja. Ekskluzivna kontrola brzine leta nudi najsporiju brzinu leta iznad požarišta, ali nudi maksimalnu preciznost u izazovnim okruženjima. U sebi ima toplinski pregled koji brzo i lako otkriva odakle dolazi izvor topline.

Kamera koja dolazi uz dron, inovativna je kombinacija toplinskog snimanja u uvjetima slabijeg osvjetljenja, te nudi opciju kontinuirane rotacije od 360°. Pomoću toplinske slike, temperatura u slici selektivno mjeri te pokazuje relativne razlike u temperaturi. Objektiv za zaostalu svjetlost ima 20x veću osjetljivost od ljudskog oka i snima izvrsne slike, posebice u uvjetima slabog osvjetljenja”, objašnjavaju iz Tele2.

RSS