Listopad – Europski mjesec kibernetičke sigurnosti

Listopad - Europski mjesec kibernetičke sigurnosti
CERT.net

Povodom održavanja Europskog mjeseca kibernetičke sigurnosti CARNET-ov Nacionalni CERT provodit će niz aktivnosti s ciljem osvještavanja hrvatskih građana o važnosti kibernetičke sigurnosti.

Cilj održavanja aktivnosti je obrazovanje građana kako lakše prepoznati kibernetičke prijetnje te na ispravan način reagiranja i zaštite.

Ove godine fokus će se staviti na teme poput kibernetičke higijene, internet bontona (Netiquette), prve pomoći za žrtve računalno-sigurnosnog incidenta, sigurnog rada i učenja od kuće.

Također, nakon prošlogodišnjeg uspjeha i velikog interesa za natjecanje učenika srednjih škola iz područja računalne sigurnosti, CARNET-ov Nacionalni CERT će i ove godine organizirati natjecanje u obliku CTF-a (Capture the Flag) pod nazivom „Hacknite 2.0“.

Riječ je o natjecanju kojim se proširuje svijest o važnosti primjene sigurnosnih mjera te izbjegavanju i ispravljanju mogućih sigurnosnih propusta u programskom kôdu, postavkama ili nekoj drugoj komponenti računalnog sustava.

Svi zainteresirani mogu na društvenim mrežama @CERT.hr i  @HRCERT pratiti najave i sadržaje  te doznati zanimljive činjenice iz područja kibernetičke sigurnosti.

Više pročitajte ovdje.

PO/Foto: CERT.net