Postaje li problem krađa na plažama prošlost?

Krađa na plažama

Nažalost, sasvim normalna pojava je da tijekom turističke sezone turisti ostaju bez svojih torbi s novcima, dokumentima, mobitela, naočala i drugih vrijednih stvari. U većini slučajeva kradljivci koriste nepažnju turista i njihov boravak u moru ili bazenu  te otuđuju stvari ostavljene bez nadzora.

U cilju smanjenja mogućnosti nastanka ovakvih i sličnih kaznenih djela krađa te izazivanja neugodnosti tijekom boravka na plažama policija savjetuje:

  • na plažu ne nosite vrijedne predmete i dragocjenosti, osobito veće novčane iznose, nakit, vrijednu foto-video opremu, mobitele i dr.
  • ne provjeravajte učestalo novac i vrijedne predmete, time kradljivcima skrećete pozornost na sebe i svoje stvari,
  • dokumente i novac ne držite zajedno,
  • na plažu ponesite onoliko novca koliko vam je potrebno za sitne troškove (sok, kava,sladoled…).

No, čini se da potpunu opuštenost na ljetovanju  donosi novi hrvatski proizvod – priručni sef za plažu. Sefovi se  montiraju na suncobrane, a predstavljaju jedinstven i inovativan proizvod za podizanje sigurnosti na plažama.

“Reakcije ljudi iz struke bile su izvanredne. Već smo na prvom sajmu dogovorili prve veće poslove Među prvim je klijentima bila i tvrtka Vrutak Lopar koja upravlja Rajskom plažom na Loparu, a gdje je postavljeno čak 700 suncobrana.
Koncesionari su oduševljeni jer su im krađe predstavljale veliki problem koji nisu mogli riješiti ni nadzornim kamerama. Prve sezone nakon što su montirali naše sefove problem s krađama postao je prošlost”, ističe Krešimir Purić iz Sunčane strane, proizvođača sefova za plaže.

Osim na Loparu, sefovi se koriste na plažama u Splitu, Makarskoj, Vrsaru, Crikvenici, Krku, a ove su godine imali i prvi izvoz u Italiju te završavaju isporuku za Francusku. U međuvremenu svoj inovativan proizvod, čiji su dizajn zaštitili, ne prestaju unaprjeđivati.

Osim manualne, razvili su i model sefa s digitalnom bravicom, a trenutno rade na razvoju novog modela s punjačem za mobitel koji bi tržištu trebali ponuditi najesen, piše Poslovni.hr

DBO/Poslovni.hr/ Foto: Svijetsigurnosti.com