Izašao iz tiska Zakon o zaštiti novčarskih institucija s obrazloženjem i metodologijom provedbe nadzora

Zakon o zastiti

Priručnik „Zakon o zaštiti novčarskih institucija s obrazloženjem i metodologijom provedbe nadzora – priručnik za primjenu“, autora Sandra Šegedina i Damira Truta, izašao je iz tiska, u izdanju Poslovnog učilišta integralna sigurnost i razvoj iz Zagreba.

Na području Republike Hrvatske evidencijom Ministarstva unutarnjih poslova RH, aktivno posluje 14.968 novčarskih institucija.

Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti novčarskih institucija uveo je sustav elektrokemijske zaštite te obvezao banke da u roku od tri godine od dana stupanja na snagu Zakona ( 8. svibnja 2021. ) opreme sve eksterne bankomate dinamikom od jedne trećine godišnje.

Sandro Šegedin i dr.sc. Damir Trut odlični su poznavatelji sustava privatne zaštite u Republici Hrvatskoj koji u ovom priručniku, osim stručnih obrazloženja odredbi Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti novčarskih institucija daju i dodanu vrijednost kroz sistematičan pregled prijedloga za efikasniju primjenu zakona, pregled mjera prema efektima prevencije te analizu dosadašnje primjene zakona.

Priručnik je namijenjen svima koji se nalaze u sustavu privatne zaštite odnosno sustavu zaštite novčarskih institucija, te onima koji žele više znati o privatnoj zaštiti kao sigurnosnoj gospodarskoj djelatnosti i podržati je u njenoj stvarnoj osnovi – povećanju sigurnosti građana Republike Hrvatske. Prvenstveno je namijenjen obveznicima primjene Zakona, a to su novčarske institucije ali i zaštitarske tvrtke i obrti koji provode tjelesnu i tehničku zaštitu, kako bi sa što manje nedoumica u zakonitost postupanja obavljali navedenu djelatnost.

Recenzenti priručnika su dr.scBranko Mihaljević, prof.v.š., Predsjednik Upravnog vijeća Poslovnog učilišta integralna sigurnost i razvoj, dr.sc. Đuro Črnjak, Ravnatelj Poslovnog učilišta integralna sigurnost i razvoj, i Alen Ostojić, CSO,CMKS,CMS, Predsjednik Hrvatske udruge menadžera sigurnosti.

Priručnik po cijeni od 150,00 kn možete naručiti putem e-maila izdavača: isr@isr.hr

 

DBO/ Foto: PUISR