Krstičević: Ministarstvo obrane intenzivno radi na vraćanju kontakta hrvatskog vojnika s građanima

MORH

U sklopu službenog posjeta Splitu, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Republike Hrvatske Damir Krstičević sastao se u utorak, 24. travnja 2018. godine sa splitskim gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom. Tijekom sastanka potvrđena je izvrsna suradnja Ministarstva obrane, Hrvatske vojske i Grada Splita.

Ministar Krstičević naglasio je važnost sinergije u odnosu Hrvatske vojske i lokalne zajednice u Splitu te u tom kontekstu istaknuo značajan angažman Hrvatske vojske koja je bila angažirana u obrani od požara u splitskom području prošlo ljeto. Upravo zahvaljujući suradnji Hrvatske vojske i ostalih sastavnica Domovinske sigurnosti, Split je uspješno obranjen“, rekao je.

Ministar Krstičević je rekao kako je sustav Domovinske sigurnosti od velike važnosti, te istaknuo kako će Hrvatska vojska uvijek biti u potpori razvoja Grada Splita i kroz Hrvatsku ratnu mornaricu, ali i u iznenadnim situacijama. Dodao je i kako Ministarstvo obrane intenzivno radi na izgradnji i obnovi Hrvatske vojske i vraćanju kontakta hrvatskog vojnika s građanima.

Gradonačelnik Krstulović Opara naglasio je kako je Hrvatska vojska jedan od simbola Republike Hrvatske te zahvalio svim pripadnicima Hrvatske vojske na angažmanu i izvrsnoj suradnji s Gradom Splitom.

Jedna od tema sastanka bio je i program obilježavanja 27. obljetnice osnutka 4. gardijske brigade Hrvatske vojske „Pauci“ koji će se održati u subotu, 28. travnja u Splitu.

Krstičević i Krstulović Opara raspravljali su i o budućim projektima kojima bi se nastavila dosad uspješna suradnja MORH-a, HV-a i Grada Splita.

RSS