Kraj tradicionalnog nadzora?

Predviđa se da će globalno tržište video nadzora i VSaaS dostići vrijednost od 131,9 milijardi USD do 2027. godine, povećavajući CAGR za 16% u razdoblju od  2019. do 2027. godine.

Proširenje tržišta video nadzora i VSaaS tržišta može se pripisati tehnološkom razvoju i sve većem interesu vlasti za pametne gradove, a globalno tržište video nadzora i VSaaS tržište predvodit će Azijski Pacifik, a slijedi ih Sjeverna Amerika.

Napredno snimanje visoke rezolucije

Značajan broj kamera zaposlen je u sustavima video nadzora koji će biti raspoređeni u industrijama s ogromnom infrastrukturom.

Rast broja IP kamera s većom razlučivošću dovodi do potrebe za više prostora za pohranu, a skalabilnost sigurnosnih sustava ne zahtijeva samo povećani broj kamera, već i pristup većoj količini pohrane i računalne snage, što dovodi do porasta skladišta temeljenog na oblaku, što dalje djeluje kao pokretač za širenje tržišta.

Pitanja vezana uz pohranu i analizu videozapisa mogu se riješiti korištenjem usluga upravljanja i video analitike ponuđenih putem VSaaS platforme.

VSaaS rješenja nude povećanu skalabilnost uz smanjene troškove.

Usvajanje ugovorenih usluga video nadzora u malim i srednjim poduzećima

Očekuje se da će mala i srednja poduzeća biti potencijalno značajan segment video nadzora i VSaaS tržišta zbog sve veće potrebe usvoje elektronički nadzor u svjetlu sigurnosnih prijetnji.

VSaaS instaliranje kamera provodi se na korisničkom mjestu, dok se videozapis usmjerava u sustave na uređajima pružatelja usluga, a video se gleda putem interneta pa je zato uklonjena potreba za implementacijom specijaliziranog softvera.

Predviđa se da će VSaaS biti prikladan kako i za mala i za srednja poduzeća zbog proračunskih ograničenja ustručavaju povećati radnu snagu.

Velika potražnja

Tržište video nadzora i VSaaS segmentirano je na temelju komponente, tipa, krajnjeg korisnika i regije.

Što se tiče komponenta, video nadzor i VSaaS tržište segmentirano je na hardver koji uključuje kamere, snimače i pohranu, enkodere i monitore; softverski segment uključuje video analitiku i softver za upravljanje videozapisima (VMS); a segment usluge.

Temeljem industrije, video nadzor i VSaaS tržište podijeljeno je na stambene, maloprodajne i poslovne organizacije, promet, vladine zgrade, ugostiteljstvo, industriju, stadione i drugo. Očekuje se da će prometni segment zadržati glavni tržišni udio do kraja 2019., a maloprodajni segment proširit će se od 24% u razdoblju do 2027. godine.

Azijsko-pacifički video nadzor i tržište VSaaS

Globalni video nadzor i tržište VSaaS segmentirano je u Sjevernu Ameriku, Europu, Azijski Pacifik, Bliski Istok i Afriku te Latinsku Ameriku.

Azijski Pacifik predvodio je globalno tržište video nadzora i VSaaS tržišta, čineći značajan udio u 2018. godini s tim da su Kina, Indija, Japan i Australija glavna tržišta za video nadzor i VSaaS u regiji.

Planira se da će se video nadzor i tržište VSaaS-a na Bliskom Istoku i Africi te Latinskoj Americi tijekom prognoziranog razdoblja umjereno povećavati.

Izvještaj o video nadzoru i tržištu VSaaS pruža detaljnu analizu segmenata globalnog video nadzora i VSaaS tržišta, pružajući vrijedne uvide na makro i mikro razini.

Ovi uvidi temelje se na izvješću o video nadzoru i tržištu VSaaS putem istraživanja tržišta transparentnosti, a izvorni članak možete pročitati ovdje.

 

PO/ Foto: Svijetsigurnosti.com