KRAĐA ILI DEMONTAŽA: Diljem grada “nestaju” javne telefonske govornice

Diljem grada “nestaju” javne telefonske govornice
Svijet sigurnosti

Naš čitatelj iz Šestina poslao nam je fotografiju telefonske govornice bez telefonskog uređaja, koja je prije tri dana nestala.  Javni telefonski aparati  nedostaju i na telefonskim govornicama u Mlinovima, na križanju Selske i Ilice, na križanju Savske i Crnatkove i dr. Je li u pitanju krađa telefonskih uređaja ili njihova demontaža saznat ćemo vrlo brzo.

Prije godinu dana, gradski zastupnik HSLS-a Alen Ostojić, na konferenciji za novinare prozvao je Hrvatski Telekom da po pitanju zastarjelih javnih fiksnih telefonskih uređaja, kojih je u Zagrebu gotovo 1000, ne čine ništa. Ostojić je tada od HT-a zatražio da  krenu u preoblikovanje javnih telefonskih govornica u multimedijalne uređaje na kojima će građani moći zadovoljiti svoje  suvremene potrebe – punjenje mobitela, besplatni wi-fi, slanje e-maila, on-line komunikacija s gradskom upravom, kupnja muzejskih i ostalih karata i dr.

Multimedijalne telefonske govornice prije nekoliko godina već su ostavrene u Beču, Parizu, New Yorku i ostalim metropolama.

DBO