KOVAČEVIĆ: AFERA „DNEVNICE“ JE OZBILJAN SIGURNOSNI PROBLEM

KOVAČEVIĆ: AFERA „DNEVNICE“ JE OZBILJAN PROBLEM
Svijetsigurnosti.com

Dobili smo i nastavka afere „dnevnice“. Kad se pojavila afera „dnevnice“ napisao sam: „Ako su klasičnim kokošarskim metodama u uredu bivšeg predsjednika Vlade Zorana Milanovića izvukli 307. 000 kuna, zamislite o kojem iznosu je riječ na razini države u općinama,gradovima,županijama,ministarstvima, javnim službama koliko je fiktivnim dnevnicama izvučeno novca. Vjerujem da je riječ o milijardama kuna. Zamislite koliko je fiktivnih,koliko je duplih dnevnica isplaćeno?

Ako nije bilo nikakvog nadzora u izvlačenju novca fiktivnim nalozima u Vladi što se može očekivati drugdje?Što rade raznorazne interne revizije i kontroli u Vladi,ministarstvima ,javnim službama itd…

Jučer smo dobili nastavka afere „dnevnice“. Više nije riječ samo o tome da imamo „dužnosnike klošare,da imamo „visoke državne službenike klošare“ koji su za 10.000 kuna  ,a očito i manje spremni učiniti sve,prodati „ćaću svog“. Imamo ozbiljan,vrlo ozbiljan  sigurnosni problem da nam na ključnim mjestima rade osobe „dužnosnici“ i visoki „službenici“ koji čak dnevno dolaze u doticaj sa vrlo tajnim i tajnim podacima i koji te podatke očito bez problema mogu prodavati zainteresiranim stranama. Zanimljivo je da svi o tome šute i bave se politiziranjem vrlo ozbiljnog problema.

 

Pero Kovačević