Konferencija „Sigurnost i turizam“, Novalja, 11.-12. svibnja 2022.

Sigurnost i turizam

U Novalji će se od 11. do 12. svibnja održati konferencija „Sigurnost i turizam“, u organizaciji Hrvatske udruge menadžera sigurnosti i Poslovnog učilišta integralna sigurnost i razvoj, a sve pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta, Ministarstva unutarnjih poslova, Gradonačelnika Grada Novalje, Ivana Dabe i Hrvatske gospodarske komore.

Pozvana predavanje imati će predstavnici Ministarstva turizma i sporta i Ministarstva unutarnjih poslova:  Turizam u Hrvatskoj i njegov značaj za državu, Ugroze i prijetnje sigurnosti turizma u Hrvatskoj.

O sigurnosnim izazovima u Europi, regionalnim sličnostima  i različitostima, izlaganje će imati prof.dr.sc. Vlatko Cvrtila, rektor Sveučilišta VERN iz Zagreba.  Brendiranje Hrvatske kao sigurne destinacije naziv je izlaganja prof.dr.sc. Bože Skoke, sa Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu.

O sigurnosti turističke destinacije: case study Grad Novalja, izlaganje će imati Ivan Dabo, Gradonačelnik Grada Novalje. Organizacija sigurnosne djelatnosti u hotelima i drugim turističkim objektima, naziv je izlaganja Ante Šoljića, člana Odbora za obranu Hrvatskog sabora ujedno predsjednika Odbora za domovinsku sigurnost Hrvatske udruge menadžera sigurnosti.

U programu je predviđeno i nekoliko zanimljivih panela: Osiguranje noćnog života i javnih površina, Rizici u turizmu i primjena preventivnih modela  sigurnosti/zaštite,  Funkcionalno partnerstvo za sigurnost turističke destinacije – izazovi i perspektive.

Svaki sudionik konferencije na poklon dobiva novu knjigu prof.dr.sc. Bože Skoke „Strateško komuniciranje države“, koja na 850 stranica priča o ulozi identiteta i imidža te upravljanja ugledom države u ostvarenju političkih i gospodarskih ciljeva.

Više informacija o programu i uvjetima sudjelovanja zatražite putem e-maila info@uhms.hr i/ili mob. 091 44 55 017.

 

DBO/ Foto: HUMS/TZ Grada Novalje