Premijer Plenković pohvalio rad hrvatske policije

Plenković

Potpredsjednik i ministar Božinović na današnjoj sjednici Vlade izvijestio o provedbi Plana protuminskog djelovanja i utrošenim financijskim sredstvima za 2021.

U uvodnom obraćanju na  održanoj 113. sjednici Vlade RH, predsjednik Vlade Andrej Plenković osvrnuo se na veliku međunarodnu akciju koju je koordinirala hrvatska policija. Zahvalio se ministru Božinoviću te pohvalio kvalitetan rad hrvatske policije koja je, suradnjom s drugim policijama i ozbiljnim međunarodnim angažmanom, zadala vrlo ozbiljan udarac kriminalnoj skupini osoba koje se bave krijumčarenjem droga u međunarodnim okvirima.

Premijer Plenković je istaknuo: „Republika Hrvatska je država koja se tretira i koja jest sigurna destinacija sa vrlo dobrim pokazateljima stanja sigurnosti i želim zahvaliti radu policije uopće, ali isto tako pohvaliti ovu borbu protiv organiziranih kriminalnih skupina gdje se kontinuirano ostvaruju rezultati…“. Potom je iznio podatke o rekordnim količinama zaplijenjenih droga tijekom 2021. godine i to 256 kg heroina, 745 kg kokaina, 1190 kg kanabisa te kemijskih droga. Predsjednik Vlade je zaključio da se hrvatska policija u suradnji sa svojim partnerskim policijama drugih država pokazala vrlo učinkovitom i pouzdanom te da ovakvi rezultati ukazuju da možemo pridonijeti sprječavanju krijumčarenja i konzumiranja droga.

DBO / Foto: VRH