KONFERENCIJA O DOMOVINSKOJ SIGURNOSTI: U fokusu stručnjaka upravljanje krizama

MORH

Prva međunarodna konferencija na temu domovinske sigurnosti pod nazivom “Domovinska sigurnost i upravljanje u krizama” u organizaciji Ministarstva obrane Republike Hrvatske i Jutarnjeg lista održat će se u utorak, 17. rujna 2019. u hotelu “Esplanade” u Zagrebu, s početkom u 10 sati.

Konferenciji će nazočiti potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov.

Predviđena je i nazočnost predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, najavljeno je iz MORH-a.

Tema međunarodne konferencije je domovinska sigurnost i upravljanje u krizama, a riječ je o značajnom događaju koji će okupiti vrhunske domaće i inozemne stručnjake iz područja sigurnosti, tvrde organizatori.

U sklopu Konferencije održat će se panel rasprava na kojoj će sudjelovati stručnjaci iz područja sigurnosti i upravljanja krizama iz Europske unije i NATO-a: direktor za operacije i planiranje NATO International Military Staff general Timothy Bevis i zamjenik generalnog direktora za sigurnost, migracije i unutarnje poslove EU-a Olivier Onidi.

Na panelu će sudjelovati i direktor Glavnog stožera Oružanih snaga RH viceadmiral Robert Hranj, predstavnik Nacionalne garde Minnesote brigadir u miru Matthew Vatter, ravnatelj Ureda za upravljanje hitnim situacijama grada St. Paula iz SAD-a Rick Larkin, predstavnik Leiden Universityja iz Nizozemske prof.dr. Arjen Boin i predstavnik Bar Ilan Universityja iz Izraela prof.dr. Shlomo Shpiro, direktor Synergies International Consultinga iz Austrije Wolfgang Krajic, pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja Josip Granić te predstavnik Instituta za sigurnosne politike Filip Dragović, priopćeno je iz MORH-a.

A. R. K.