KONAČNO KREĆE SANACIJA VODIČKE CESTE SMRTI: U veću sigurnost obilaznice ulaže se 3,5 milijuna kuna

Infovodice/Youtube

Nakon što se još jedna teška nesreća dogodila na vodičkoj obilaznici izgleda da konačno kreće sanacija te opasne prometnice.

Još u veljači ove godine Nikša Konjevod, član uprave Hrvatskih cesta najavio je da će u “dodatnu prometnu opremu i signalizaciju do početka turističke sezone Hrvatske ceste uložiti 3,5 milijuna kuna”. Kako javlja Mok.hr , do sada ništa nije učinjeno. Ipak uoči samog početka turističke sezone Hrvatske ceste su reagirale.

‘Uvažavajući štetne događaje, posebice one sa smrtnim posljedicama, iako je odgovarajućim postupcima utvrđeno da cesta, pa samim time niti Hrvatske ceste nisu ni na koji način uzrokovali iste nezgode, Hrvatske ceste su u suradnji s Fakultetom prometnih znanosti izradile elaborat povećanja sigurnosti prometovanja predmetnom dionicom državne ceste D8. Nakon zakonom propisanog i provedenog postupka javne nabave, u utorak 26. lipnja ove godine odabrani izvođač bit će uveden u posao, te će se započeti sa postavljanjem dodatne odbojne ograde, pojačavanjem horizontalne i vertikalne signalizacije, ograničavanjem i kontrolom brzine te zatvaranjem sporednih prilaza’, najavljeno je za Mok.hr iz Ureda za odnose s javnošću Hrvatski cesta.

Tako će se posebno analizirati i rad semaforskog sustava vodeći računa o prometu u protekloj godini te će se signalni plan dinamički prilagođavati prometnom opterećenju u narednom  razdoblju. Poljski prilazi i putovi bit će povezani u cjelovitu u mrežu nekategoriziranih cesta, a za što će Hrvatske ceste d.o.o. dodatno otkupiti određenu površinu zemljišta. Dovršetak radova očekuje se u iduća četiri mjeseca.

RSS