Komšiću za ubojstvo Kristine Krupljan 30 godina zatvora

Svijetsigurnosti.com

Sutkinja zagrebačkog Županijskog suda Sanja Mazalin objavila je nepravomoćnu presudu Davidu Komšiću (19) iz Kiseljaka, koji je 22. veljače prošle godine u Zagrebu sa 88 udaraca nožem ubio bivšu djevojku Kristinu Krupljan.

Komšiću je izrečena kazna od 30 godina zatvora.

“Kriv je za ubojstvo Kristine Krupljan u nakani da je usmrti”, rekla je sutkinja.

Nakon što je sutkinja izrekla presudu, Komšićev otac počeo galamiti: “Sudite dijete, jer je došlo iz Bosne!”.

Potom je napustio sudnicu u pratnji pravosudnih policajaca.

U optužnici podignutoj u lipnju, a potvrđenoj u listopadu prošle godine, Komšića se tereti da je 22. veljače oko 21,30 sati u Zagrebu, na izuzetno brutalan način usmrtio bivšu djevojku nakon što su se vratili iz večernjeg izlaska, a znajući da je ona u novoj ljubavnoj vezi s drugim i da je trudna te da želi prekinuti emotivnu vezu s njim.

Najprije ju je “ponukan ljubomorom i željom za odmazdom te u nakani da ju usmrti” lijevom rukom pritisnuo na vozačko sjedalo kako se ne bi mogla osloboditi i micati, a potom joj “nožem zadao sedamdesetak ubodnih i ubodno-reznih rana te petnaestak reznih rana po tijelu i glavi”.

Županijski sud u protekla je dva mjeseca saslušao svih 18 predloženih svjedoka i proveo vještačenja.

I dok tužiteljstvo smatra da je Komšić djevojku ubio iz bezobzirne osvete i ljubomore na posebno okrutan način, njegov odvjetnik Veljko Miljević tvrdi da je Komšić bio neubrojiv i u stanju “dugotrajne patnje”.

“Žrtvu je ubio iz izravne namjere, a još je monstruoznije jer je bila trudna”

Tužiteljica Natalija Slavica rekla je u završnim riječima kako je dokazano da je optuženi s 88 uboda nožem ubio žrtvu koja nije umrla trenutno već je jako patila. Optuženi je žrtvu ubio iz izravne namjere, a još je monstruoznije jer je ubijena djevojka bila trudna, rekla je tužiteljica koja je zatražila od suda da uzme u obzir da je Komšić ranije osuđivan za nasilna nedjela.

Komšićev branitelj Veljko Miljević kazao je pak da njegov branjenik u trenutku ubojstva nije bio ubrojiv i da ga ponašanje oštećene kroz dulje vrijeme dovelo do stanja patnje. Miljević smatra da na njegovog branjenika treba primijeniti blažu kvalifikaciju, odnosno da ga se osudi zbog usmrćenja, a ne teškog ubojstva te da se na njega primjeni maloljetničko pravo jer je bio mlađi punoljetnik.

Komšić je i ranije bio osuđen zbog izazivanja prometne nesreće na Sveticama u travnju 2016. kada je autom usmrtio pješaka koji je prelazio cestu. Krajem prošle godine optužen je i zbog sumnje da je Kristini Krpljan, zajedno sa svojim prijateljima, u studenome 2016. presreo put automobilom, vikao na nju, vrijeđao je i oštetio joj automobil.

Izvor: N1/HINA