NESIGURNOST U CRNOJ GORI, ZABRINUTOST NA ULICAMA PODGORICE: Građani od vlasti traže ‘Život bez straha’

Grupa građanskih aktivista organizirala je u nejdelju u Podgorici građanski prosvjed, s kojeg su zatražili efikasniju akciju države povodom narušene sigurnosne situacije u zemlji. Okupljeni su iskazali zabrinutost povodom sve učestalijih ubojstava, bombaških napada i obračuna kriminalnih klanova, javlja Anadolu Agency (AA), a prenosi Poskok.info.

Nakon što je tijekom prošlog tjedna u obračunima kriminalnih grupa u Podgorici nastradalo troje ljudi, od kojih je jedan čovjek bio slučajna žrtva, kao i serije bombaških napada u Podgorici, oko 50 građana okupilo se ispred Skupštine Crne Gore u znak prosvjeda zbog narušene sigurnosne situacije.

Okupljeni su od Skupštine prošetali do zgrade MUP-a Crne Gore, nakon čega su se uputili prema Vladi. Sudionici prosvjeda su nosili transparente na kojima je pisalo „Za život bez straha“, „Trgove građanima, kriminalce u zatvor“, „Za ulice bez straha“.

Omer Šarkić, jedan od organizatora prosvjeda, podsjetio je koje su sve strahove crnogorski građani doživljavali od devedesetih godina prošlog stoljeća.

izvor: Poskok.info