KING ICT demantirao povezanost s ministrom Krstičevićem

KING ICT

KING ICT u svom priopćenju demantirao je objave nekih portala i društvenih mreža na temu nabave borbenih zrakoplova, uloge i povezanosti  tvrtke s potpredsjednikom Vlade RH i ministrom obrane  Damirom  Krstičevićem.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Posljednjih mjeseci u medijima se pojavljuju netočne informacije i konstrukcije o poslovanju KING ICT-a.

Iako korektno i pravodobno odgovaramo na sve medijske upite i unatoč tome što su podaci o poslovanju tvrtke i natječajima na kojima sudjeluje javno dostupni, izloženi smo nizu medijskih napada i propitkivanja.

Najnoviji su primjer svježe reciklirane objave nekih portala i društvenih mreža na temu nabave borbenih zrakoplova, uloge i povezanosti naše tvrtke s potpredsjednikom Vlade RH i ministrom obrane g. Damir Krstičevićem.

Time se učvršćuje  „teza“ o povezanosti i utjecaju ministra obrane i potpredsjednika Vlade na uspješno poslovanje KING ICT-a.

Budući da takve konstrukcije štete ugledu i poslovanju KING ICT-a, smatramo svojom obvezom još jednom se očitovati prema široj javnosti, klijentima, partnerima i zaposlenicima.

  • MSAN Grupu i njezinu članicu tvrtku KING ICT ne zanima vojna industrija ni borbeni zrakoplovi. Nemamo nikakav interes, znanja ni kompetencija sudjelovati u isporukama ili održavanju vojnih zrakoplova.
  • Ni na koji način nismo sudjelovali u procesu odlučivanja o nabavci borbenih zrakoplova niti je taj proces imao bilo kakvog dodira s poslovnim odlukama ili poslovno-tehnološkim partnerstvima tvrtke KING ICT.  To se odnosi i na recentni natječaj Ministarstva poljoprivrede na kojem ni nismo odabrani.
  • Ministar obrane i potpredsjednik Vlade Damir Krstičević nema nikakvu funkciju, sponu, dodir ili utjecaj na poslovanje MSAN Grupe i KING ICT već nekoliko godina, otkad je postao saborski zastupnik, a kasnije i član Vlade.

Novi natpisi donose „senzacionalno“ otkriće javno dostupnih informacija,  problematizirajući zajednički nastup KING ICT-a i tvrtke Israel Aerospace Industries (IAI) na javnom natječaju za nabavu besposadnog zrakoplovnog sustava (dronova) za Ministarstvo poljoprivrede.

Mediji su nam se obratili s pitanjima na ovu temu netom nakon što je KING ICT tijekom javnog savjetovanja,  postavljajući pitanja, iskazao interes za sudjelovanje na natječaju Ministarstva poljoprivrede za nabavu dronova.

Najveći medijski interes, odnosno očiti pritisak i proizvodnja konstrukcija koje povezuju KING ICT, nabavu borbenih zrakoplova i ministra Krstičevića,  koreliraju s datumima predaje i evaluacije ponuda te  donošenja konačne odluke  o odabiru isporučitelja dronova od strane Ministarstva poljoprivrede.

Kako je i javno objavljeno,  naša je ponuda na natječaju Ministarstva poljoprivrede drugo rangirana i  nismo odabrani, čime završava priča za KING ICT. Tekstovi objavljeni ovih dana poklapaju se s istekom perioda za predaju žalbe DKOM-u na donesenu odluku. Kao mnogo puta do sada, sportski smo prihvatili izgubljenu utakmicu i nismo se žalili.

Smatramo da se ovakvim neistinitim objavama i tendencioznim konstrukcijama KING ICT-u i njegovim djelatnicima nanosi velika reputacijska šteta te smo prinuđeni poduzeti zakonski predviđene i dopuštene korake za zaštitu digniteta naše tvrtke, djelatnika, poslovnih partnera i kupaca.

RSS