JESU LI VLASTI POGRIJEŠILE? Strane tajne službe prije 10 dana javile za napad na Šri Lanki

prtsc Yotubue

Broj mrtvih u napadima na crkve i na luksuzne hotele na Šri Lanki porastao je na 290 i broj ranjenih na petstotinjak a vlasti su u ponedjeljak ujutro objavile da ukidaju policijski sat uveden na čitavom otoku, javljaju agencije.

Glasnogovornik policije Ruwan Gunasekera nije htio reći koliko je žrtava bilo u kojoj crkvi i hotelu gdje su se u nedjelju dogodili napadi, prvo veće krvoproliće nakon građanskog rata prije deset godina.

Izvor u vladi je rekao da je predsjednik Maithripala Sirisena koji je bio u inozemstvu u vrijeme napada, sazvao sjednicu nacionalnog sigurnosnog vijeća u ponedjeljak ujutro. Premijer Ranil Wickremesinghe će sudjelovati na sastanku, rekao je izvor.

Zasad nitko nije preuzeo odgovornost za napade, ali je policija izvijestila da je uhitila trinaest osoba koje pripadaju istoj radikalnoj skupini, javlja AFP.

Ravnatelj nacionalne policije Pujuth Jayasundara je prije desetak dana objavio upozorenje nakon informacije »strane obavještajne agencije« da islamistički pokret NTJ (National Thowheeth Jama’ath) planira izvesti »bombaške napade na velike crkve« i na indijsko veleposlanstvo u Colombu.

Više o terorističkim napadima na Šri Lanki pročitajte OVDJE.

izvor: Hina/Novi list