Jesu li vam operateri videonadzora educirani iz zaštite prava na dostojanstvo i privatnost pojedinaca?

dr.sc. Đuro Črnjak

Poslovno učilište integralna sigurnost i razvoj iz Zagreba, 9. svibnja 2019. u Zagrebu, hotel International, organizira novi ciklus edukacije – stručnog usavršavanja operatera video nadzora iz područja osnova zaštite prava na dostojanstvo i privatnost pojedinaca pri video nadzoru javnih površina i radnog mjesta.

Edukacija traje 10 nastavnih sati, podijeljenih u IV. modula.

Prvi modul obrađuje politike korištenja sustava video nadzora. Drugi modul odnosi se na zaštitu ljudskih prava pojedinaca u kontekstu video nadzora javnih površina i radnog mjesta,  te video nadzora javnih površina i radnog mjesta. Treći modul obrađuje pitanja zaštite privatnosti osoba i usklađenosti video nadzora sa GDPR-om.  Četvrti modul obrađuje pristup i upravljanje zapisima video nadzora.

Polaznici edukacije nakon svakog modula imati će pisani ispit, a na kraju programa  stječu Certifikat iz područja osnova zaštite prava na dostojanstvo i privatnost pojedinaca pri video nadzoru.

Cijena edukacije iznosi 1.600,00 kuna, a prijaviti se možete putem e-maila: info@uhms.hr

Uz poklon organizatora, svaki polaznik dobiva CD s prezentacijama predavača.

Osnovna svrha edukacije je da operateri steknu temeljna znanja o ljudskim pravima, posebno o pravu na zaštitu dostojanstva i privatnosti u okolnostima GDPR-a odnosno korištenja video nadzora javnih površina i radnog mjesta, ističe dr.sc. Đuro Črnjak, ravnatelj Poslovnog učilišta integralna sigurnost i razvoj.

Riječ je o prvom takvom programu usavršavanju u Republici Hrvatskoj koje će održati eksperti za područje dostojanstva i ljudskih prava građana, zaštite privatnosti i nadzora radnika i građana te upravljanja video zapisima: dr.sc. Đuro Črnjak,  Lana Velimirović Vukalović, prof., Dinka Rajčić, dipl.iur., i Marko Merkaš, dipl.ing.elek.

DBO/ Foto: HUMS