Japan razmatra hitne mjere kibernetičke sigurnosti uoči Olimpijskih igara 2020. godine

Iako su gotovo sva središnja vladina tijela, u Japanu, prošla obuku o cyber sigurnosti, gotovo polovica svih lokalnih uprava nije naučena kako reagirati na cyber napad.

Skupina stručnjaka japanskog Ministarstva unutarnjih poslova i komunikacija, u ponedjeljak, je predložila niz hitnih mjera kibernetičke sigurnosti uoči ovogodišnjih Olimpijskih i Paraolimpijskih igara koje će se održati u Tokiju.

Nakon niza predloženih preporuka, panel je pozvao vladu da izradi planove za uvođenje treninga o kibernetičkoj sigurnosti na razini lokalne uprave te su istaknuli kako, iako su gotovo sva središnja vladina tijela, u Japanu, prošla obuku o cyber sigurnosti, gotovo polovica svih lokalnih uprava nije naučena kako reagirati na cyber napad.

Odbor je pozvao vladu da brzo utvrdi da li su uspostavljene odgovarajuće sigurnosne mjere za uređaje instalirane u prometnoj infrastrukturi zemlje i druge važne javne objekte koji mogu biti ranjivi zbog korištenja tehnologija Internet of Things (IoT).

U ovom hitnom prijedlogu stručnjaci su napisali  kako je poželjno razmotriti brzo objavljivanje podataka o cyber napadima, na mjestu u kojem se sumnja na propuštanje osobnih podataka, a nakon što su istaknuli rizik od curenja podataka zbog upotrebe Wi-Fi usluga, pozvali su vladu da upozori tvrtke i pojedince da ne dijele svoje osobne ili povjerljive podatke prilikom korištenja Wi-Fi-ja.

Više o hitnim mjerama kibernetičke sigurnosti uoči Olimpijskih igara 2020. možete pročitati u originalnom članku Infosecurity Magazine-a.

PO/Foto:Pixabay