Istraživanje otkrilo velike probleme za ključne ljude u cyber sigurnosti

Kina pobijedila u bitci za umjetnu inteligenciju protiv SAD-a
Pexels

Prema Gartneru, do 2025. gotovo polovica čelnika kibernetičke sigurnosti promijenit će posao, 25% za različite uloge isključivo zbog višestrukih stresora povezanih s poslom, javlja ICT Business.

“Profesionalci za kibernetičku sigurnost suočavaju se s neodrživim razinama stresa”, rekao je Deepti Gopal, direktor analitičara u Gartneru.

“CISO-i su u obrani, s jedinim mogućim ishodom da ne budu hakirani ili da jesu. Psihološki učinak ovoga izravno utječe na kvalitetu odluka i učinak voditelja kibernetičke sigurnosti i njihovih timova“, pojašnjava Gopal.

S obzirom na ovu dinamiku, kao i goleme tržišne prilike za stručnjake za kibersigurnost, odljev talenata predstavlja značajnu prijetnju sigurnosnim timovima. Istraživanje Gartnera pokazuje da su programi kibernetičke sigurnosti usmjereni na usklađenost, niska podrška izvršne vlasti i zrelost na razini industrije ispod razine pokazatelji organizacije koja upravljanje sigurnosnim rizikom ne smatra ključnim za poslovni uspjeh. Organizacije ove vrste vjerojatno će iskusiti veći gubitak jer talent odlazi na uloge gdje se njihov utjecaj osjeća i cijeni. “Izgaranje i dobrovoljno odustajanje ishodi su loše organizacijske kulture”, rekao je Gopal.

Više detalja o istraživanju pročitajte OVDJE.

RSS