INFORMACIJSKA SIGURNOST: Tko je hrvatska stručnjakinja u upravnom odboru ISC2?

Poslovna inteligencija/Youtube

Biljana Cerin, direktorica hrvatske tvrtke Ostendo Consulting, izabrana je za jednog od četiri nova člana upravnog odbora najveće svjetske organizacije za informacijsku sigurnost (ISC)².

S sviše od 125.000 certificiranih stručnjaka, ova organizacija diktira globalne standarde informacijske sigurnosti, a ovo je prvi put da je u njen upravni odbor izabrana stručnjakinja iz Hrvatske.

David Shearer, izvršni director (ISC)², izjavio je da će se četvoro novoizabranih u odboru pridružiti ostalim direktorima, redom vrhunskim internetskim, informacijskim, softverskim i infrastrukturnim sigurnosnim stručnjacima, predstavnicima akademske zajednice, privatnih organizacija i vladinih agencija iz cijelog svijeta kako bi zajednički definirali strateške odrednice ove organizacije. Novoimenovani članovi odbora su:

  • Biljana Cerin, CISSP, Croatia
  • Tony Cole, CISSP, SSCP, U.S.A.
  • Earl Crane, CISSP, U.S.A.
  • Tiffany Jones, CISSP, U.S.A.

Kako prenosi Tportal, Cerin je diplomirala na FER-u, a informacijskom sigurnošću se počela baviti prije petnaestak godina. Specijalizirala se za sustavno upravljanje rizicima informacijske sigurnosti i sukladnošću sa regulatornim zahtjevima. U ovom je području savjetovala vodeće hrvatske te Fortune 500 tvrtke kao što su Merck, Amgen i MGM Resorts International, kao i Stanford University. Trenutno je fokusirana na područje zaštite osobnih podataka i usklađivanje s GDPR uredbom.

RSS