INCIDENT NA OBILJEŽAVANJU BLJESKA: Predsjednik napustio Okučane zbog natpisa ‘Za dom spremni’

prstc N1 Televizija

Predsjednik Zoran Milanović napustio je obilježavanje obljetnice Bljeska u Okučanima nakon što je jedan o sudionika položio vijence u majici s natpisom “Za dom spremni”, javlja N1.

“Pristali smo na sve elemente protokola, ali na ovo nismo pristali. Ovdje je jedan sudionik bio obučen u odoru s porukom “Za dom spremni” i ja u tome ne želim sudjelovati”, kazao je predsjednik odlazeći s obilježavanja.

“To je namjerna provokacija  koja se dogodila, smatram to gaženjem žrtava i sjećanja na ovaj događaj. Ubuduće gdje god bude ovakva situacija ja u tome neću sudjelovati. Premijera i predsjednika Sabora razumijem, oni moraju”, rekao je Milanović.

Upitan je li razgovarao s premijerom o tome, Milanović je kazao:

“Jesam. On je slegnuo ramenima. Imam razumijevanja za premijera, ali pozdravu za Dom spremni ovdje nije mjesto”, kazao je predsjednik države.

Upitan da komentira odlazak predsjednika Milanovića zbog incidenta s natpisom ZDS na majici HOS-a, premijer kaže: “Shvatio sam to, kratko smo porazgovarali, minutu. Njemu je očito netko javio da neki od sudionika ima majicu s grbom HOS-a, to je njegova odluka… Vidjeli ste da je prije nekoliko dana u Jasenovcu za onu ploču koja više nije tamo, a koja je premještena treba baciti. Nikada od bilo koga od nas ovdje nećete čuti da ploču s imenima branitelja koji su poginuli za Hrvatsku treba baciti”, rekao je Plenković.

“Naravno da nitko nije znao da će doći s tim majicama. Svi koji su dali život za Hrvatsku imaju moje poštovanje, pa tako i pripadnici HOS-a”, kazao je premijer.

Više o incidentu na obilježavanju pročitajte OVDJE.

izvor: N1