HRVATSKI DANI SIGURNOSTI 2018. UGOSTIT ĆE JEDNU OD NAJBOLJIH SVJETSKIH INSTRUKTORICA K9 TIMOVA ZA BORBU PROTIV TERORIZMA, NARKOTIKA I ZAŠTITE LJUDI

K-9 Team

Korištenje K9 Timova u ostvarivanju korporativne i privatne sigurnosti, naziv je prezentacije Danice Djikov, na Hrvatskim danima sigurnosti 2018. predviđene za četvrtak 6. prosinca 2018.

Danica je profesionalni vodič i instruktor službenih pasa za specijalne namjene kao što su: detekcija minsko-eksplozivnih sredstava, improviziranih eksplozivnih sredstava, oružja i pirotehničkih sredstava, narkotika, curenja nafte i plina u cjevovodima, novca, nestalih osoba, nestalih osoba, kao i patrolnih pasa, te pasa dualne namjene.

Iza sebe Danica ima ogromno iskustvo stečeno radom na području Balkana, Europe, Azije i Južne Amerike. Profesionalnu karijeru gradila je kroz dugogodišnju suradnju  i operativni rad  sa više internacionalnih NVO-a, UN-om, NATO-om, Ministarstvima unutarnjih poslova, Oružanim snagama, Ministarstvima vanjskih poslova, Predsjedničkim i Diplomatskim osiguranjima, Ministarstvima za sigurnost zračnog, cestovnog i pomorskog prometa, zaštitarskim tvrtkama, internacionalnim korporacijama, VIP klijentima, te istraživačkim centrima i organizacijama.

Danica je licencirana i akreditirana po više međunarodnih standarda kao Instruktor, Evaluator, Sudac i stručni predavač na više policijskih, vojnih i zaštitarskih akademija u Španjolskoj, te Sjevernoj i Južnoj Americi. Ogroman doprinos dala je kroz rad na izmjenama i dopunama zakona o uporabi službenih pasa, izradi SOP-a za uporabu i obuku službenih pasa, procjenama  sigurnosnih situacija i implementacija službenih pasa u okviru sigurnosnih mjera u nacionalnoj i korporativnoj službi, kako mirnodopskih, tako i područja visokog rizika.

Danica je osnivač i izvršni direktor tvrtke Black Wolf K-9 Services S.L., čija je osnovna djelatnost pružanje usluga državnim agencijama i službama za provođenje sigurnosti, zaštitarskim tvrtkama, avio-kompanijama, brodskim tvrtkama, cargo&shipping tvrtkama, pomorskim lukama,zračnim lukama ,javnim događajima i ostalim klijentima  na području Španjolske i Portugala, te školovanje , pripadnika državnih službi,zaštitara, kao i pripadnika službi za spašavanje (civilna zaštita i vatrogasne postrojbe) i njihovih pasa u različitim disciplinama internacionalno, a u  cilju podizanja opće nacionalne i korporativne sigurnosti na viši nivo.

Prezentacija će obuhvatiti:

* Definicija pojma K9 Timova  u službi nacionalne, internacionalne i privatne sigurnosti

* Statistika upotrebe K9 Timova u sluzbi korporativne i privatne sigurnosti

* Prednosti koristenja K9 Timova

* Cilj upotrebe K9 Timova

* Europski primjeri dobre prakse koristenja K9 Timova u korporativnoj i privatnoj sigurnosti

DBO/ Foto: Black Wolf K-9 Services S.L.