Analitički menadžment – nova knjiga doc.dr. sc. Roberta Kopala i Darije Korkut

Odakle krenuti pri rješavanju određenog poslovnog problema?

Odgovor će te sasvim sigurno pronaći u knjizi Analitički menadžment, autora doc.dr.sc. Roberta Kopala i Darije Korkut, nedavno izašloj iz tiska u izdanju Effectus Visokog učilišta i Effectus Poslovnog učilišta.

Knjiga je nastala na temelju značajno revidiranog, izmijenjenog i proširenog izdanja knjige Tehnike kompetativne analize.

Dodanu vrijednost knjige predstavljaju tehnike i slučajevi prezentirani i izlagani od strane autora i na nekim europskim visokim školama kao i na domaćim i međunarodnim konferencijamaa vrijednost knjige predstavlja Vrijednost knjige

Analitički menadžment u širem smislu predstavlja znanstvenu disciplinu koja se bavi intelligence procesom, dok je u užem smislu područje interesa analitičkog menadžmenta opisivanje podataka, induktivno rezoniranje te proces zaključivanja. Središnji segment analitičkog menadžmenta jest analiza, njegov je ishod analitički proizvod, a sredstvo analitička informacija.

Razvoj analitike u područjima poslovanja treba ići u smjeru višedimenzionalnog integriranja svih analitičkih tehnika čija primjena nije nužno ograničena na primjenu u poslovanju, ističu autori.

Knjigu možete nabaviti na Effectus Visokom učilištu u Zagrebu.

 

PO/ Foto: Svijetsigurnosti.com