Hoće li se predsjednik i premijer konačno dogovoriti oko šefa VSOA-e?

EU jača sustav obrane
prtsc

Još deset dana ostalo je premijeru i predsjedniku za dogovor oko novog ravnatelja Vojno-sigurnosno obavještajne agencije. I jedna i druga strana zakopčane su do grla. Dogovor bi se navodno mogao postići već ovoga tjedna jer privremeni ravnatelj Ante Kujundžić samo održava hladni pogon. Bitne stvari su na čekanju, no najave su optimistične, doznaje N1.

“Mislim da je Plenković ovog momenta kočničar, a mislim s druge strane, bitno je što kažu Ustav i zakoni, da je Milanović u pravu”, kaže Franko Vidović, član saborskog Odbora za nacionalnu sigurnost.

Ako se Milanović i Plenković dogovore njihov prijedlog ide na Odbor za nacionalnu sigurnost iako ih mišljenje tog Odbora ne obvezuje.

“Ja ću napomenuti samo da nam iduće godine slijede i parlamentarni i predsjednički izbori. Što će se dogoditi ako stanje na političkoj sceni ostane isto kao što je sada? Kako će Hrvatska funkcionirati, kako će funkcionirati oružane snage, kako će funkcionirati nacionalna sigurnost”, pita se Ante Letica, bivši čelnik SOA-e.

Više pročitajte OVDJE.

RSS