HEP ulaže maksimalne napore u sanaciju izgorene mreže na području Splitsko-dalmatinske županije

HEP

Na distribucijskom području HEP-Operatora distribucijskog sustava Elektrodalmacije Split u protekla tri dana zabilježeno je nekoliko požara na području Omiša, Šestanovca, na otoku Hvaru te posebno na području Splita i Žrnovnice, gdje je zbog velike površine zahvaćene požarom i velikih oštećenja elektroenergetske mreže poduzeto niz interventnih mjera kako bi se napajanje električnom energijom odvijalo uz što manje prekide.

Na dijelovima opožarenih površina na kojima je od strane vatrogasaca dozvoljen pristup već započeli radovi na sanaciji izgorene mreže, u što je uključeno 15 ekipa HEP ODS-a  iz Splita, Sinja, Trogira, Imotskog, Omiša, Makarske i Vrgorca, ističu iz HEP-a.

U ovim trenucima se ulažu napori da bi se do kraja dana normalizirala opskrba na 10 kilovoltnom naponu. Na području Omiša, gdje je jučer, 18. srpnja u 16.00 sati  oko 700 kupaca bez električne energije, kvarovi su otklonjeni te se čeka dozvola vatrogasaca za ukapčanje. Na području Splita i Žrnovnice, gdje je bez napajanja oko 1.500 potrošača, veći dio napajanja 10 kilovoltnom naponu bit će normaliziran do kraja dana, osim na području Privora u Žrnovnici, gdje požar još uvijek nije ugašen. Napominjemo kako na području Šestanovca, gdje je u nedjelju izbio prvi požar, svi  potrošači imaju urednu opskrbu.

Radnici HEP-a i dalje ulažu maksimalan trud i napor kako bi se kvarovi što prije otklonili i u potpunosti normalizirala opskrba za sve potrošače električne energije, što se, ukoliko ne bude novih požara, očekuje tijekom sutrašnjeg dana.

Zbog izvanredne situacije, HEP moli za razumijevanje sve potrošače kojima je požar prouzročio poteškoće u opskrbi električnom energijom.

DBO