GRADSKA GROBLJA: Videonadzor nije “uhvatio” nijednog lopova

Videonadzor nije “uhvatio” nijednog lopova
Svijetsigurnosti.com

Za kilogram voska dobije se pet kuna. tek zapaljena malo veća svijeća teži oko 20 dekagrama, što znači da vam je za pet kuna dovoljno uzeti pet takvih svijeća – računicu lopova s groblja objašnjava nam jedan od čitatelja, koji je, kaže, nerijetko bio njihova žrtva.

Svijeće, pa svježi cvjetni aranžmani koji se nanovo prodaju, najčešća su “meta” onima koji “ordiniraju” po nekom od 28 gradskih groblja, a postavljanje većeg broja kamera, predlaže čitatelj, jedino je rješenje. da se na svaki ulaz postave dvije kamere, smatra, drski lopovi bili bi snimljeni i lakše bi im se ušlo u trag, dok iz Holdingove podružnice odgovaraju kako dosad postavljene kamere nisu pomogle niti u jednom “hvatanju”.

Video nadzor postoji na grobljima Brezovica, Gornje Vrapče, Šestine, Gračani, Markuševec i Remete, a, kako je objasnila voditeljica Službe tehničke operative Gradskih groblja Sanja Magzan, on “nije otkrio konkretnog počinitelja. Međutim, dodala je, lani je dvostruko smanjen broj prijava krađa u odnosu na protekle godine. – U 2016. godini prijavljeno je 50 otuđenja. Od toga 34 na Mirogoju, a na ostalim grobljima 16 – rekla je Sanja Magzan, pa dodala kako smatra da je uzrok manjem broju krađa odlična suradnja s policijom, ali i činjenica da korisnicima objasne kako Gradska groblja ne mogu osiguravati tuđu imovinu, već to moraju sami jer im u suprotnom sredstva za prijavljeno otuđenje neće biti nadoknađena.

Izvor: Večernji list/ Autorica: Mateja Šobak