Gradonačelnik Tomašević obilježio završetak radova na izvanrednom održavanju Domovinskog mosta

Završetak radova na održavanju Domovinskog mosta

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević obilježio je u utorak, 12.04.2022.  završetak radova na izvanrednom održavanju Domovinskog mosta koji su izvedeni na temelju Projekta sanacije Domovinskog mosta u Zagrebu.

Bio sam na otvaranju radova na Domovinskom mostu u lipnju prošle godine i sa zadovoljstvom mogu reći da smo u ovih 10 mjeseci napravili puni krug i osigurali da ovaj most može trajati 100 godina te za to vrijeme pouzdano služiti građanima.“, rekao je gradonačelnik Tomašević, naglasivši kako su radovi na Domovinskom mostu nastavak niza opsežnih ulaganja u obnovu i rekonstrukciju mostova, vijadukata i nadvožnjaka u Zagrebu, a na koju će se utrošiti otprilike 400 milijuna kuna.

Naš je cilj sigurna, pouzdana i funkcionalna cestovna infrastruktura koja omogućava optimalnu protočnost prometa u gradu Zagrebu. Na taj način želimo unaprijediti kvalitetu života naših sugrađana.“, zaključio je gradonačelnik Tomašević. Dodao je kako će se dio ulaganja financirati iz Gradskog proračuna, a dio iz EU fondova te je zahvalio svim izvođačima, nadzoru, projektantima i djelatnicima gradskih ureda koji su radili na ovom projektu.

U sklopu radova na Domovinskom mostu sanirane su sljedeći elementi mosta: sanacija procurivanja na mjestima prodora zatega kroz konstrukciju, sanacija mrežastih pukotina na devijatorima, sanacija pukotina u podnim pločama upornjaka, sanacija reške spoja zida i krila upornjaka, sanacija pješačkih staza, sanacija reški na betonu razdjelnog pojasa, sanacija ulegnuća na prijelazima pješačkih staza na nasip na krajevima mosta, obnova antikorozivne zaštite prijelaznih naprava, sanacija asfaltnog kolnika u zoni prijelaznih naprava, obnavljanje antikorozivne zaštite ograda i injektiranje pukotina u zoni zatega.

Ukupna vrijednost radova, koji su započeli 14. lipnja 2021. i završili 6. travnja 2022., iznosi 13,5 milijuna kuna.

 

DBO/ Foto: zagreb.hr