Gradonačelnik Tomašević kod ozlijeđenog radnika Čistoće

Gradonačelnik Tomašević kod ozlijeđenog radnika Čistoće

Noćas oko 1.30 u Ilici 334, vozač pod utjecajem alkohola od 1.58 promila osobnim vozilom izazvao je prometnu nezgodu izravnim udarom na stražnji dio – utovarnu korpu kamiona i teško ozlijedio komunalnog radnika, te lakše vozača Čistoće.

Teško ozlijeđeni radnik je zbrinut u Klinici za traumatologiju i izvan je životne opasnosti. Kamion Čistoće je u trenutku nesreće bio propisno zaustavljen radi utovara otpada pri čemu su bili uključeni pokazivači smjera i rotaciona svjetla, a ozlijeđeni radnik nosio je propisanu zaštitnu opremu visoke vidljivosti.

Ozlijeđenog komunalnog radnika danas u bolnici planiraju posjetiti gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević i predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivan Novaković. Voditelj podružnice Čistoća Zagrebačkog holdinga Davor Vić ranije je razgovarao s vozačem i komunalnim radnikom koji su bili u timu s teško ozlijeđenim radnikom, i ponudio im psihološku i svaku drugu pomoć.

Gradonačelnik Tomašević i predsjednik Uprave Novaković osuđuju neprihvatljivo ponašanje vozača osobnog automobila te traže strogu kaznu. Podsjećaju da su radnici Čistoće i drugi radnici Zagrebačkog holdinga, ZET-a i žurnih službi na prometnicama svaki dan i noć. Pozivaju stoga na pojačane policijske kontrole radi sigurnosti radnika u obavljanju njihove javne dužnosti, priopćeno je iz Grada Zagreba.

 

RSS/ Foto: Svijetsigurnosti.com