Gradonačelnik primio učenike Prometne jedinice Osnovne škole Gustava Krkleca

zagreb.hr

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić. u ponedjeljak 25. rujna 2017.  u  Gradskoj upravi je primio učenike Prometne jedinice Osnovne škole Gustava Krkleca,  koje su  predvodili ravnateljica Marija Luković i učitelj Josip Funtak.

Zahvalivši gradonačelniku i njegovim suradnicima na financijskoj i logističkoj pomoći u izgradnji prometno-edukacijskog poligona za pješake i bicikliste, ravnateljica Luković je objasnila da novi poligon u OŠ Gustava Krkleca mogu koristiti učenici svih zagrebačkih osnovnih škola radi edukacije i za natjecanje Sigurno u prometu. Dodala je da se zajedničkim naporima Grada Zagreba, policije, HAK-a,  stručnjaka iz škola i djece iz prometnih jedinica,  edukacijom i vježbanjem želi smanjiti broj stradale djece u prometu.

Gradonačelnik Bandić je istaknuo da je važno da se djeca poučavaju o opasnostima u prometu, ali i da su važni edukativni programi o sigurnosti na cestama i, ako je moguće, da se osigurat što više praktičnog iskustva kako bi pješake oko škola i parkova učinili što sigurnijima.

Na sastanku je dogovorena dodatna suradnja Prometne jedinice i Gradske uprave kako bi se model edukacije u prometu što se primjenjuje u OŠ Gustava Krkleca učinio dostupnim za što više zagrebačkih škola.

DBO