GODINA SPREMNOSTI: Krstičević na Danu sporta u OS RH pod geslom “Budi aktivan i spreman”

MORH

Na Hrvatskom vojnom učilištu “Dr. Franjo Tuđman” u Zagrebu u petak, 26. siječnja, održan je Dan sporta u OSRH pod geslom “Budi aktivan i spreman”.

Dan sporta je predstavio ministar obrane Damir Krstičević, podsjetivši da je prošla godina bila proglašena Godinom vojnika, dočasnika i časnika. “Velike napore uložili smo u poboljšanje standarda života i rada naših vojnika dočasnika i časnika”, rekao je ministar, dodavši da je to rezultiralo povećanim interesom za službu u Ministarstvu obrane i Oružanim snagama, te je istaknuo: “Aktualna  2018. proglašena je godinom spremnosti i aktivnosti hrvatskog vojnika s ciljem razvijanja i promicanja kulture športa i zdravog života jer vojnik mora biti aktivan da bi bio spreman za zahtjeve vojne službe. U  ovoj godini prvi je put nabavljena jedinstvena športska oprema za sve pripadnike OSRH, a započeto je i  uređivanje športskih objekata u vojarnama,  kao i nabava novih sprava za vježbanje”.

Od svih, od vojnika do generala, tražiti ću i provjeravati tjelesnu spremu. Naravno, od njih neću ništa tražiti što i sam nisam spreman napraviti, rekao je Krstičević.

DBO