Edukativno osnaživanje operatera 112

Edukacija operatera 112

U Nastavnom nacionalnom središtu civilne zaštite Ravnateljstva civilne zaštite,  održana je edukacija operatera 112 na temu „Pozivi u slučaju nasilja u obitelji“.

Edukacija je namijenjena službenicima – operaterima u županijskim centrima 112, u cilju što bolje pripreme za postupanje po predmetnim pozivima. Predavanja su operaterima županijskih centara 112 održali djelatnici MUP-a, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Ministarstva pravosuđa, predstavnici Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja te članovi udruge „Ženska pomoć sada (SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja)“.

Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a, u čijoj je nadležnosti djelovanje broja 112, kroz suradnju s drugim ustrojstvenim jedinicama MUP-a i Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku pokrenulo je aktivnosti s ciljem podizanja razine kvalitete postupanja službenika u centrima 112 pri preuzimanju poziva i provedbi procedura u slučajevima prijave nasilja u obitelji. Današnja edukacija predstavlja jedan dodatni alat koji će doprinijeti kvalitetnijoj suradnji svih javnopravnih i drugih tijela koji su nositelji i sunositelji pojedinih mjera i aktivnosti u sklopu Nacionalne strategije zaštite od nasilja u obitelji. Edukaciji su prisustvovali predstavnici nevladinih udruga koje pružaju pomoć, podršku i zaštitu žrtvama nasilja u obitelji.

Edukaciji su nazočili ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i pomoćnik ministra Damir Trut.

RSS/ Foto: MUP RH