DOČEK U ZAGREBAČKOJ POLICIJI: Gradonačelnik i Predsjednica RH u posjeti Policijskoj upravi zagrebačkoj

Predsjednica RH u posjetu PUZ-u

Predsjednica Republike Hrvatske  Kolinda Grabar Kitarović, kojoj se pridružio i gradonačelnik Milan Bandić, pred samu je ponoć posjetila Operativno komunikacijski centar Policijske uprave zagrebačke.

Njihov domaćin, načelnik Policijske uprave zagrebačke, Marko Rašić  zajedno s  Josipom Ćelićem zamjenikom glavnog ravnatelja policije zahvalio se na posjeti i istaknuo da je ovaj posjet ujedno i poticaj za rad zagrebačkoj policiji.

Prilikom prezentacije rada uzvanici su upoznali atmosferu koja u ovakvim noćima “vlada” u  operativnom centru, prostoriji u koju se “slijevaju” svi pozivi i koji je žila kucavica Policijske uprave zagrebačke.

Pregledom video zida, uz pomoć kamera koje je instalirao Grad Zagreb, svjedočili su veseloj atmosferi na glavnom zagrebačkom trgu uz razgovor koliko upravo one pomažu u preventivnom smislu, ali ujedno i za usmjeravanje službe, odnosno koliko su od pomoći sa sigurnosnog aspekta budući policija na taj način nadzire teren iz samog Operativnog centra.

Nakon pregleda MUP Net AVL sustava uz pomoć kojeg se nadziru i prate kretanja policijskih službenika na terenu predsjednica Grabar Kitarović putem sustava radio veze svim policijskih službenicima na terenu PU zagrebačke uputila čestitku povodom nove 2019. godine  te se zahvalila na brizi o sigurnosti našega Grada.

Za zagrebačku policiju novogodišnja noć je prošla tek s manjim incidentima, poput nekoliko tučnjava ali bez teže ozlijeđenih.

Narušavanja javnog reda i mira nije zabilježeno ni na Trgu bana Jelačića gdje se na središnjem dočeku Nove godine, okupilo između 10 i 12 tisuća građana, rekli su  HINI iz zagrebačke policije.

DBO /Foto:  predsjednica.hr