PROJEKT ZA 5: Djelatnici Zagrebparkinga uspješno završili edukaciju o korištenju automatskih vanjskih defibrilatora

Svijetsigurnosti.com

Zaklada ‘Hrvatska kuća srca’ u suradnji sa Studentskom udrugom StePP i Gradskim uredom za zdravstvo u sklopu javnozdravstvene akcije ‘Oživi me’ organizirala je ove subote edukaciju o kardiopulmonalnom oživljavanju za djelatnike Zagrebparkinga.

Prigodnim riječima djelatnicima Zagrebparkinga obratili su se Ana Preost, direktorica Zagreb parkinga, Alen Ostojić, predsjednik Savjeta za urbanu sigurnost Grada Zagreba i Olivera Majić, zamjenica gradonačelnika Milana Bandića.

U rujnu ove godine Zagrebački holding d.o.o. – podružnica Zagrebparking javnosti je predstavila projekt ‘Defibrilatori’. U sklopu projekta, a u suradnji s Gradskim uredom za zdravstvo  postavila je AED uređaje za defibrilaciju u garažu Kvaternikov Trg i garažu Tuškanac. Povodom toga podružnica Zagrebparking educirala je 10 djelatnika, ovo je nastavak, a do kraja 2018. godine nastaviti će se s edukacijom svih djelatnika.

Djelatnici Zagrebparkinga tijekom radnog vremena veliki dio svoga dana provode u kontaktu s građanima te će zahvaljujući ovoj edukaciji biti u mogućnosti pristupiti postupku kardiopulmonalnog oživljavanja i nekome spasiti život. Edukacijom djelatnika podružnica Zagrebparking o osnovnim postupcima oživljavanja doprinosi se povećanju sigurnosti građana grada Zagreba i pokazuje društveno odgovorno poslovanje.

“Gradski ured za zdravstvo Grada Zagreba u suradnji sa Zakladom provodi akciju ‘Oživi me’ još od 2014. godine. Zahvaljujući brojnim edukacijama oko 3 000 osoba ima znanja o osnovnim postupcima oživljavanja, no smatramo kako to i dalje nije dovoljno. Naša zajednička misija je edukaciju o oživljavanju uvrstiti u obvezni obrazovni program kako bi što više građana nestručnjaka savladalo vještinu oživljavanja i bilo u mogućnosti spasiti nečiji život kada se za time ukaže potreba”, rekla je Ivana Portolan Pajić, dr.med., zamjenica pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba.

Dvadesetak djelatnika Zagrebparkinga uspješno je svladalo osnovna znanja o kardiopulmonalnoj reanimaciji uz korištenje automatskih vanjskih defibrilatora.

Moderator radionice bio je Josip Družijanić, dr.med.

DBO/Hrvatska kuća srca