Disneyland Šangaj danas otvara svoja vrata

Zaposlenici Disney Worlda bit će plaćeni za primanje COVID-19 cjepiva
Pixabay

Disneyland Šangaj danas bi trebao otvoriti svoja vrata, prvi put nakon zatvaranja zbog koronavirusa, a sve ulaznice za današnji dan su već rasprodane.

Kao jedan od prvih tematskih parkova koji će se ponovno otvoriti širom svijeta, Disneyland Šangaj vjerojatno će poslužiti kao primjer svim Disneyevim i drugim parkovima za planiranje ponovnog otvaranja.

Disneyland Šangaj djelovat će s ograničenim kapacitetom koristeći “namjerni pristup”, uključujući socijalnu distancu, povećano čišćenje i druge sigurnosne mjere.

Direktor Disneya Bob Chapek rekao je kako je  vlada ograničila kapacitet gostiju na 30% od uobičajenog te je nadodao kako će se park zapravo otvoriti daleko ispod toga zbog obuke zaposlenika kako se ponašati u vrijeme koronavirusa.

Posjetitelji će prije ulaska morati provjeriti tjelesnu temperaturu te su dužni pokazati svoj “zdravstveni QR kod” s pratećom identifikacijom.

Učestalost čišćenja će se povećati, a sredstva za čišćenje ruku bit će dostupna u cijelom parku. Gosti će morati cijelo vrijeme nositi masku, osim dok jedu, a neke atrakcije, poput dječjih igrališta, bit će zatvorene.

PO / Foto:Pixabay