Božinović primio istaknute članove Udruge specijalne jedinice policije

Božinović primio istaknute članove
MUP RH

U Ministarstvu unutarnjih poslova danas, 14. lipnja, održan je sastanak ministra dr. sc. Davora Božinovića i predstavnika Udruge specijalne jedinice policije iz Domovinskog rata.

Uz ministra, sastanku je prisustvovao voditelj projekata u Upravi za pravne poslove i ljudske potencijale dr. Josip Mihaljević, dok su ispred Udruge bili: njezin predsjednik Josip Klemm, počasni predsjednik general Mladen Markač, tajnik Odbora za branitelje Jure Sertić, kao i župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić te umirovljeni general Hrvatske vojske Miljenko Filipović.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović je istaknuo kako su vrata Ministarstva i njegovog Kabineta uvijek otvorena za Udrugu specijalne policije te kako ovim sastankom počinje jedna otvorena komunikacija. Predstavnici Udruge su iznijeli svoje probleme i prijedloge mogućih rješenja.

Istaknut je veliki doprinos policije u Domovinskom ratu koja je bila prva oružana sila na koju se mogla osloniti mlada hrvatska država, dok je specijalna policija bila njezin najelitniji dio obučena za izvršavanje najsloženijih zadaća. U Domovinskom ratu je poginuo 761 policajac, dok se njih 27 još uvijek vode kao nestali.

Predstavnici Udruge su naznačili potrebu za većom prepoznatljivošću umirovljenih veterana policije na protokolarnim događajima obilježavanja značajnijih obljetnica iz Domovinskog rata kao i Dana policije.

Isto tako, na sastanku je istaknuta nužnost kontinuiranog institucionalnog promicanja povijesne uloge policije u Domovinskom ratu i stvaranju države, kao i edukacije javnosti, a posebice mladih.

DBO