Božinović održao sastanak sa županijskim vatrogasnim zapovjednicima

MUP RH

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović održao je u srijedu,  25. listopada u Ravnateljstvu policije, s predsjednikom Hrvatske vatrogasne zajednice Antom Sanaderom, županijskim vatrogasnim zapovjednicima i ravnateljem Državne uprave za zaštitu i spašavanje Draganom Lozančićem, radni sastanak na temu ustroja, zapovijedanja i financiranja sustava vatrogastva.

Iz Ministarstva unutarnjih poslova uz ministra Davora Božinovića, na sastanku, koji je nastavak suradnje dogovorene na Plenarnoj sjednici “Raščlamba požarne sezone 2017.„ održane 9. listopada u Divuljama, sudjelovali su državni tajnici Robert Kopal i Terezija Gras te glavni ravnatelj policije Nikola Milina.

Nakon uvodnih obraćanja i uvodne prezentacije koju je održao načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice Željko Popović, sudionici sastanka razmatrali su iduće korake u sustavu domovinske sigurnosti i načine njihove realizacije.

Razmatrana su mnoga organizacijska i operativna pitanja kako bi suradnja svih službi na terenu tijekom požarne sezone bila još bolja i učinkovitija.

RSS