Saborski zastupnik traži da RH pošalje vojsku na granicu. Ministar uzvraća: ‘Policije ima dovoljno’!

screenshot HRT/Youtube

Saborski zastupnik HRAST-a Hrvoje Zekanović u četvrtak je na konferenciji za novinare u Saboru poručio da bi, s obzirom na sve veći priljev migranata, upotrijebio sva moguća sredstva da zaštiti suverenitet i granice Hrvatske, pa i vojsku, ako je potrebno.

Predsjednicu Republike Kolindu Grabar Kitarović pozvao je da u prosincu u Maroku ne potpiše UN-ov Globalni sporazum za sigurnu i urednu migraciju jer ga smatra ‘najvećom opasnošću’.

“Predsjednica je radosno najavila da će potpisati taj ugovor, a njime se značajno liberaliziraju i olakšavaju migracije“, kazao je Zekanović, zapitavši ako taj sporazum ne valja SAD-u i Mađarskoj pa ga neće potpisati Trump ni Orban zašto ga onda potpisuje Hrvatska ‘koja srlja u sporazum i ne zna što potpisuje’.

Hrvatski ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u četvrtak je ponovio da hrvatske policije na granici s Bosnom i Hercegovinom ima dovoljno te da je specijalizirana i obučena, pa nije želio komentirati tvrdnje da bi na granicu trebalo poslati vojsku.

Upitan da komentira izjavu saborskog zastupnika Hrasta Hrvoja Zekanovićada na granicu treba poslati vojsku, Božinović je kazao da je “teško komentirati gospodina”. Dodao je da je i jučerašnja situacija kod graničnog prijelaza Maljevac pokazala da se sve smirilo uz redovito policijsko postupanje, bez ikakve uporabe sile, javila je Hina.

“Hrvatske policije ima dovoljno i ona je ta koja je specijalizirana i obučena za postupanje na granici”, zaključio je ministar.

izvor: Fena/Vecernji.hr