Borovec: U Hrvatskoj konstantno pada broj smrtno stradalih u prometu

Krunoslav Borovec emisija otvoreno

Liberalizira se tržište autoškola, a polaganje vozačkog ispita trebalo bi biti jeftinije. Hoće li to utjecati na kvalitetu vožnje?

U emisiji Otvoreno urednika i voditelja Damira Smrtića gostovali su:
KRUNOSLAV BOROVEC, pomoćnik glavnog ravnatelja policije,
dr. sc. DAMIR ŠKARO, predsjednik Autokluba Siget,
prof. dr. sc. ŽELJKO MARUŠIĆ, Fakultet prometnih znanosti,
prof. dr. sc. IVAN DADIĆ, bivši dekan Fakulteta prometnih znanosti.

Krunoslav Borovec je rekao kako su  2017. godine u Hrvatskoj smrtno stradale 331 osoba. Iako se radi o velikom broju, Borovac naglašava da se bilježi konstantan pad broja poginulih u prometu. Kao u Europskoj uniji i u Hrvatskoj su glavne četiri ubojice na cestama: alkohol, brzina, distrakcija i nekorištenje zaštitnih elemenata i sustava koji su prisutni u vozilu, rekao je Borovec. Objasnio je i što donose izmjene i dopune Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Željko Marušić pozdravlja ovakve promjene no predlaže još neke. Smatra da je obavezni liječnički pregled kod polaganja za dobivanje vozačke dozvole- preskup. Također, predlaže da se prolazak kroz crveno svijetlo kažnjava još strože. Crveno svijetlo treba biti obavezno za sve pa i za vozilo hitne pomoći. Trebamo  redifinirati one koji to maksimalno zloupotrebljavaju, da to bude izravno poništenje- zalažem se za uvođenje mehanizma devet i dvanaest kaznenih bodova za jedan prekršaj, rekao je Marušić. Nezadovoljan je i razinom sigurnosti prometne infrastrukture.

Da bi uvođenje vinjeta podiglo razinu sigurnosti cestovnog prometa, misli Ivan Dadić. Slovenci su uvođenjem vinjeta poboljšali sigurnost prometa jer je brzi promet otišao na autoceste. Kod nas brzi promet ide i sporednim cestama jer ljudi nemaju dovoljno sredstava, smatra Dadić. Napominje da sustavu odgovornosti ne odgovaraju samo vozači nego svi sudionici u prometu pa i struka.

Damir Škaro nije sigurna hoće li liberalizacija autoškola dovesti do smanjenja troškova polaganja vozačkog ispita. Autoškole su nisko profitabilne. Kad se plate instruktori i državne naknade- autoškoli ostane pet do šest posto. Ako se cijene autoškola smanje, zakinut će se kvaliteta obrazovanja- učenike će se zakinuti na broju sati koji će im biti ponuđeni, smatra Škaro.

Izvor. HRT Vijesti