Bandić uskoro na sastanku s ministrom Božinovićem

Milan Bandić i Dubravko Novak

U petak, 10. svibnja 2019., na Cvjetnom trgu od 11.00 do 13.00 sati održan je Dan otvorenih vrata Policijske akademije.

Otvorenju je bio nazočan gradonačelnik Milan Bandić u društvu načelnika Policijske uprave zagrebačke Marka Rašića i načelnika Policijske akademije Dubravka Novaka.

Moramo činiti sve kako bismo privukli mlade ljude na Policijsku akademiju, rekao je gradonačelnik Bandić te je dodao da je osobito sretan što u PUZ-u radi više od 30% žena. Također je rekao da će uskoro zatražiti sastanak s ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem radi pronalaženja zajedničkog rješenje u podizanju standarda rada u PUZ-u.  Zbog prirode posla i životnih prilika, primjeri iz zapadnoeuropskih metropola govore da policajci iz glavnih gradova rješavaju glavninu kriminala koji se nažalost događa u većim gradovima.

Marko Rašić je napomenuo kako će svi koji postanu policijski službenici moći reći da rade  human i častan posao na dobrobit i zadovoljstvo svih građana.

Dan otvorenih vrata je organizirala Policijska uprava zagrebačka  s Policijskom akademijom i uz potporu Vijeća za prevenciju Grada Zagreba radi promoviranja policijske struke te kako bi se mlade motiviralo na upisivanje Programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2019./2020.

DBO/ Foto: zagreb.hr